изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:33 EET
20 декември ще е неучебен ден в община Сливен заради тежката метеорологична обстановка    
НовиниСливен. Заради тежката метеорологична обстановка кметът на Сливен Кольо Милев издаде заповед утре – 20 декември 2012 г. да е неучебен ден за учениците от всички училища на територията на общината. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Днес е препоръчано на училищните директори учениците от втора смяна да учат с намалена продължителност на часовете.

По преценка на директорите на средищните училища децата могат да бъдат извозени до домовете си по-рано. Чисти се във всички посоки, но вятърът е силен и снегът бързо се навява отново, в резултат на което се образуват големи преспи. В района на местността Рамануша, близо до разклона към Дебелата курия имаше закъсали десетина коли и автобус. С автомобил на „Пожарна безопасност и защита на населението” 30 души от мястото, които са пожелали, са транспортирани до бензиностанцията в края на града. От там с автобус на общинската фирма „Пътнически превози” хората са доведени до Сливен. „Подобна е ситуацията около ж.п. прелеза на пътя Сливен към Чинтулово, ако се наложи и там хората ще бъдат транспортирани”, съобщи заместник-кметът Иван Манчев. Отоплението за всички училища в общината е осигурено преди началото на зимния период. Изправни и надеждни са инсталациите за вода, ток, окомплектован е транспорт за зимни условия. Във връзка със обилния снеговалеж, придружен с ураганен вятър, със скорост около 100 км в час и с оглед на тенденцията за сериозно влошаване на метеорологичната обстановка, общинската ръководство се обръща към всички ръководители на институции, ведомства и дружества на всяка цена да се съобразяват със сложната ситуация и да предприемат адекватни мерки и решения без риск за здравето и живота на деца, ученици, граждани и имущество.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

20 декември ще е неучебен ден в община Сливен заради тежката метеорологична обстановка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди