изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-09-20 @ 19:14 EEST
ЕКИП НА НДТ И ndtnews.hopto.org С ПРЯК РЕПОРТАЖ ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ УСЛОВИЯ ДОБРИЧ-СОФИЯ    
Новини

Екип на НДТ и ndtnews.hopto.org преди броени минути пое с риск по пътя Добрич-София и ще ви информираме за действителната обстановка, защото очевидно платените централни телевизии дават удобна на платците си информация за обстановката, която управляващите се се опитват да обяснят с това, че много пари трябвало да се харчат за почистване, без да пресмятат колко и за какви цели вземат от данъкопалтаците и собствениците на автомобили. /ИНФОРМАЦИЯТА ПОСТОЯННО СЕ ОБНОВЯВА, ДОБАВЯТ СЕ СНИМКИ/20.28 Магистралата до София е чиста и за нас - добруджанци- изглежда като самолетна писта. Патрулите по места не създават проблеми, поне на тези, които спазваме правилника за движение. Огромен поток софиянци минаха насреща на път към планините, Черноморието, Турция. От София поехме на юг към Благоевград и Гърция. Страхотно движение, имаме чувството, че София се изнася към Гърция, щастлива, че очакваната вълна с височина от километър не е минала през Добруджа и Тракия. Няма проблеми с капризи на времето. Приятна вечер! Дано най-после стане безпроблемно и движението по пътя Добрич-Варна-София. Но това е само една мечта. Децата ни един ден може и да го доживеят. Стига още да са останали млади хора в Добрич и областта. Весела Коледа и Щастлива Нова 2013 година!

14.58 По магистрала "Тракия" сме. Няма да звучи смешно, ако кажем, че пътят е летен. Острани има по 2-3 см сняг. През Петолъчката се преминава нормално. Най-много добрички автомобили има спрели за почивка. Всички питат откъде да минат за Добрич. Другите се радват, че не са ползвали магистрала "Хемус". Хората се смеят, че Северна България е забравена от правителството, а и отпреди това управление. Очевидно е, че парите текат за софиянци, за да могат да ползват плажовете по Южното Черноморие. Някои добруджанци се подиграват, че ако бяхме в румънско, щели сме да се ползваме с повече внимание и привилегии. Чуваме по радиото, че Варна-Шумен-Търговище ще бъде проблем и тази нощ. Краят на света явно е при вас. Няма смисъл да изпращаме снимки от пътната обстановка. Тя просто е повече от нормална. С изключение на някои мутри, за които не важат правилата за движение.

13.22 На 6 километра сме от Айтос. Пътят е почистен и се пътува много добре. Искаме да благодарим на служителите на Пътното управление в Добрич за помощта, която ни оказаха с навигацията си.

Пътят пред Айтос е почистен и приятен за кормуване

13.01 Въпреки зверския студ, труженичките работят  на пътя Провадия-Айтос. Всички автомобили, които вчера, предвид непроходимостта на пътя, са били оставени сред преспите, днес вече са ограбени. Някои от тях са дори без гуми. И, ако, според календара на маите, краят на света настъпва при нас, например с кацане на извънземни в  13,13 ч. , те неминуемо ще разберат, че се намират на територията, наречена България.

12.44 ч. на 21.12.2012 Отново сме на път за София. Магистралата в началото на Варна е затворена. Ако въпреки това минете, очакват ви преспи, които в момента се почистват и ще сте принудени да се върнете отново във Варна. Щом искате да пътувате към София, налага се да минете по езерния път /стария път/ и оттам да продължите към Айтос. Пътят е проходим при зимни условия. Има много автомобили. След около час очаквайте повече подробности. Намираме се на около 30-ина километра от Аййтос. Ако нямате спешна работа, по-добре е да стоите там, където сте! Имаме наш екип, който се връща от Варна. Магистралата на изхода от Варна за Добрич е затворена. Най-добре е да минете през Златни пясъци-Кранево-Оброчище-Балчик-Добрич. Пътят Балчик-Каварна също е затворен на колелото, въпреки че нашият екип е видял как автомобили преминават край табелата и продължават към Каварна. Пътят Балчик-Добрич е почистен и поносим за нормално каране, но в момента отново има силен вятър и започнаха навявания по платното. Има участъци, където пътят е много стеснен. Срещнахме 4 снегопочистващи машини.

16.07 Спря да вали сняг.  Пред входа на магистралата в посока Шумен има две табели, че пътят е затворен поради снегонавяване. Няма екип, който да даде повече информация. Опитваме се да намерим информация по интернет, но нито една държавна институция не е поела отговорност да информира българите, които я издържат с данъците си, кои пътища в страната са затворени, кога ще отворят кой път. И това във времето на електрониката и интернет. Защо ли плащаме на електронно правителство, което не действа? Жалко, че не сме на път, за да информираме хората какво става по пътя Добрич-София.  Принудени сме да спим някъде във Варна. Утре пак сме на път и ще дадем точна информация какво толкова "изпоти" управата на пътищата в България. Ако спомняте какво задръстване към столицата имаше в началото на т.г., какви приказки, какви уволнения.... Всичко е забравено. Просто старата песен се пее на нов глас. Гледайте довечера новините и се радвайте какво смислено управление на пътищата се е вършило днес. Не искаме да обидим тези хора, които наистина са работили и дори са спасявали живот. Пред тях - ПОКЛОН! А празнодумците - да духат срещу виелицата, за да ни убедят в правотата си. Просто не можем да проумеем защо оставиха столицата на Добруджа, както и черноморската ни столица Варна, без връзка със София. Амин! Простотията и мързелът задушават България. До утре!

14.31 Почистващата техника стои на едно място и не почиства. Имали заповед  да спрат с почистването. Информираха ни, че вече всички пътища в страната са затворени. Ако можем да се промъкнем от някъде, ще продължим. Иначе ще останем във Варна и утре, когато се наумува ръководството на държавата, ще тръгнем. После се сърдят на нас - младите, че бягаме от България. Какво да правим в тази скапана държава с 2-3 дипломи, без желание да се мутрясваме. Искаме работа и ред. Защо са ни нови магистрали, когато по тях не можем да пътуваме. Обичаме си народа и родината, но държавата не - поне тази държава.

14.01 Спряхме в единия от варненските молове, ремонтираме бронята на колата, която пострада от ледените парчета по улиците на Балчик и Варна. Домакините са много любезни и помагат бързо с каквото могат. След малко тръгваме. Ако нямате работа, не тръгвайте на път. Ето още една снимка преди Варна.

13.35 Във Варна улиците са кошмарни. Няма кметство-няма държава. Приятели ни упътват да тръгнем по пътя Провадия-Айтос и от там да търсим изход за столицата на България. Имаме чувство, че освен столицата, т. нар. държавни мъже не ги интересува осталата част на страната.

13.29 Центърът, който трябва да информира страната за състоянието на пътищата, вече е блокиран няколко часа. На практика всеки търси познати, приятели и роднини, за да се информира какво го чака по пътя напред. Имаме информация, че пътят от Варна до Невша е почистен, но там щели да ни спрат и да ни върнат обратно. Предполагаме, че в кабинените на министерството на пътищата е топло, уютно и чакат кога ще се разтопи снегът

13.11 Приятната изненада е в Кранево. Много добре е почистено. Нормално, има киша и се кара внимателно. Където е била голямата пряспа, е отлично почистено. Има две патрулки с по трима полицаи. ИПропускат поетапно в една посока. Момчетата са изключително любезни и внимателни. Добре би било да им занесат горещ чай.

  Полицаи временно спират движението, докато се почисти отсечката Албена-Кранево

13.00 Намираме се около Златната рибка преди Албена. Пътят е подледен, пътуваме бавно. Срещаме коли от Варна. Има движение.

/От фейсбук:  В Америка са в окото на бурята, тук сме в центъра на капана!/

12.44 Ето е реалната пътна обстановка, за която се твърди, че са уловени снежинките във въздуха. Снимка:

12.34 След Сенокос - нито се чисти, нито се хвърля сол по пътя. Имаме чувството, че се икономисва гориво, но за кого - вие си отговорете сами. Ето и снимка:

 

12.08 Пътят Добрич-Балчик е много добре почистен, но започва да навява- Има силен вятър. Вали сняг. Снегорините в момента се движат с вдигнати гребла и не почистват трупащия се сняг.

11.58  На изхода от Добрич за Варна полицейски патрул не разрешава да се излиза от Добрич, тъй като пътят не само бил затворен, но и не се почиствал и няма да се почиства, докато на спре снеговалежът. Според информация на патрула, пътят ще бъде затворен до утре сутринта - поне. Отворен е пътя за Балчик. Тръгваме нататък.

ФОТОГАЛЕРИЯ ЗА РЕАЛНАТА ПЪТНА ОБСТАНОВКА ДОБРИЧ-БАЛЧИК-ВАРНА

 


Сходни връзки

ЕКИП НА НДТ И ndtnews.hopto.org С ПРЯК РЕПОРТАЖ ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ УСЛОВИЯ ДОБРИЧ-СОФИЯ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЕКИП НА НДТ И ndtnews.hopto.org С ПРЯК РЕПОРТАЖ ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ УСЛОВИЯ ДОБРИЧ-СОФИЯ
Автор: Anonymous да 2012-12-21 @ 18:10 EET

Blagodaria vi mnogo-vchera edinstveno chrez vas se informirachme za situaciiata po patishtata  v oblastta ni ...v povecheto saitove informaciiata si stoeshe ot sutrinta do vecherta nepromenena .

/ imachme zakasal ot semeistvoto v prespite /

Da ste jivi i zdravi !!! Az niamach vazmojnost do momenta da napisha komentar po technicheski prichini , no se uchudvam, che pod vashiia material niama nito edin komentar ili blagodarnost.

Ako beshe za Zlatka , Patka i dr. vip personi sigurno shtiacha da se razvalnuvat mnogo hora i da pishat....

Ama mi stava tajno , che vsichki iskat da napusnat Bg  .... no kak da vi uprekna .

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди