изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:42 EEST
След скандал за пари бТВ реже Булсатком    
НовиниВ 3 часа след полунощ телевизията спира сигнала на седемте си програми към разпространителя

Една четвърт от българите остават без каналите на бТВ за празниците. В 3 часа тази нощ bTV Media Group спира да подава сиганала на седемте си програми към Булсатком за неограничен период от време. Причината е системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния доставчик, съобщиха от телевизията."Освен, че дължи сериозни суми, Булсатком отказва да поднови договора си за излъчване на 7 канала на bTV Media Group (бТВ, бТВ Action, бТВ Comedy, бТВ Cinema, Ring.bg, бТВ Lady и бТВ HD), на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си 2,80 лв. на абонат. Това и дискриминация спрямо bTV", казаха от телевизията.

Оттам са категорични, че ще възстановят сигнала на каналите си към Булсатком, след като доставчикът си погаси задълженията и двете страни си стиснат ръцете за нов договор през 2013 г. От bTV съветват зрителите си да гледат програмите им чрез ефирен сигнал, на живо в интернет на btv.bg, както и в мрежите на другите кабелни и сателитни оператори.

От Булсатком отрекоха да дължат пари, съобщава "Стандарт". Те обясниха, че не приемат предложената от bTV Media Group нова цена, която е 3 пъти по-висока от досегашната. Това би довело до поскъпване на абонамента за клиентите. "Освен това, предложената от bTV Media Group оферта е със срок на валидност до 14.01.2013 г., което ни дава възможност да продължим преговорите до достигане на споразумение в рамките на посочения период", обясниха от сателитния доставчик.

И допълниха: "Булсатком АД няма просрочване на дължимите суми, съгласно уточнените срокове в договора, подписан между двете страни и спирането на сигнала от страна на bTV Media Group би било нарушение на действащия към момента договор. Освен това, броят на абонатите са само основа за провеждане на преговори, а не основание за прекратяване на договор".

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

След скандал за пари бТВ реже Булсатком | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
След скандал за пари бТВ реже Булсатком
Автор: Anonymous да 2012-12-21 @ 23:56 EET

БиТиВи губят зрители, защото са протежета на управляващите, и започват да нервничат като извиват ръцете на  телевизионен доставчик, който не се ангажира с политика. Гледайте новините по другите телевизии и ще видите защо БиТиВи губят зрители. Разшириха се като Наполеон и Хитлер, сега предстои да се свиват като шагренова кожа. Алчни и нагли дупелизци.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди