изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:48 EEST
ЗА ЕДНИ МЕЧТАТА Е ДА ПОЛЕТЯТ, А ЗА ДРУГИ – ПРОСТО ДА ИМАТ ТЕТРАДКИ    
Коледа

Децата днес имат много и най-различни мечти. Разбира се, немалко от тях са чисто материални - като това да си имат нов компютър или таблет, супер телефон или дори кола. Помолени да напишат писма до Дядо Коледа с желания, които да не включват материални подаръци, ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Балчик си пожелаха много и различни неща. Впечатляващо е, че преобладаващата част от децата, които са от 3 до 7 клас, са поискали от белобрадия старец те и близките им да са живи и здрави.



Светослав е пожелал да е невидим, а Давид е поискал да има собствен Дядо Коледа, който да изпълнява всичките му желания. Други са склонни ежедневните им желания да изпълняват златна рибка или фея. Елизабет иска да има малко кученце, за което да се грижи, а за момченце мечтата е да му сложат апаратче на зъбите. Йоанна иска да отиде на Северния полюс и да провери дали наистина Дядо Коледа съществува. Тя си е пожелала хората да са по-добри, да не са завистливи и да няма загинали по пътищата, а шофьорите да са по-внимателни. Друго дете иска животът му да е прекрасен и да е добър човек. Момиченце е поискало да няма семейство без подаръци под елхата за Коледа. Ерик си е пожелал да може да тренира баскетбол. Други искат да са Батман или Спайдърмен. Сред желанията има и такива - родителите да не разберат за слабите оценки от първия срок, както и за по-добра оценка в дипломата в края на годината. Някои от учениците желаят да станат световноизвестни певци, да играят в NBA и дори да яздят дракон. Е, има и желания България да бъде хубава и чиста, дори да стане континент. Дете от 3 клас си е пожелало безсмъртие - за себе си и за близките си.

И ако желанията на някои от децата са свързани с това да няма училище или да има безкрайна ваканция, за Петър вълшебната мечта е майка му и татко му да имат пари, за да му купуват учебници и тетрадки за училище.

Всяко дете има право на мечти, а най-хубаво е, когато те се сбъдват. НДТ

 


Сходни връзки

ЗА ЕДНИ МЕЧТАТА Е ДА ПОЛЕТЯТ, А ЗА ДРУГИ – ПРОСТО ДА ИМАТ ТЕТРАДКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.41 секунди