изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:12 EEST
ОСИРОТЯВА БЪЛГАРИЯ: Златева: Не знам кой път да хвана, явно не съм нужна на България    
СпортНай-добрата ни състезателка по борба Станка Златева призна за интриги и лошо отношение към треньора си Симеон Щерев, както и говори за бъдещето си, което към момента е неясно. Сребърната медалистка от Лондон потвърди, че си е тръгнала от церемонията "Спортист на годината" преди да си получи наградата за третото място заради това, че се е ядосала, че личният й треньор не е попаднал дори в номинациите за най-добър треньор на България.

"Не съм сърдита, не съм обидена на никого, не се чувствам зле, бях там и исках да уважа колегите спортисти, без значение на кое място съм. Просто като видях, че Симеон Щерев не влиза дори в номинациите, ми стана гадно, станах и си тръгнах. Нормално е той да се чувства зле. Не му позволяват да си тренира хората, които той е създал", заяви петкратната световна шампионка.

"Този човек даде толкова много за борбата и продължава да дава, изградил ни е като спортисти, като хора и като характери. Няма как да се чувствам добре от това, което се случва. Да се чувстваме добре, щастливи и дори да се радваме на успехите. Малко е странно и явно идва откъм федерацията. Аз заставам твърдо зад треньора, каквото ще да стане, искам с него да тренирам. Нямам против другите треньори, просто той е човекът, който ме е създал и извел до тези върхове и няма как нещата да вървят без него", продължи в интервюто си за "Зона спорт" по btv Станка Златева.

Сребърната медалистка от Лондон 2012 бе категорична, че няма против факта, че бронзовият медалист Тервел Пулев е пред нея в класацията за "Спортист на годината".

"Не е моя работа това. Журналистите го решават по техен критерий. На мен са ми дали възможност, аз съм ставала три пъти спортист на годината и оценявам това. Аз не мога да решавам кой да става първи, а и не се сърдя. Това е просто една номинация, моята работа е да се боря и да взимам медали. Треньорът ми обаче изобщо да няма номинация, а представители на борбата. Няма как да ме накара това да се чувствам щастлива и да отида там да се усмихвам насила", каза Златева, добавяйки, че все още не е наясно дали ще продължи състезателната си кариера и коментира слуховете за евентуален вариант да не се състезава за България - "В момента наистина съм на кръстопът и не знам кой път да хвана. Не знам дали да продължа да тренирам, дали направо да спирам, тежко ми е наистина. И на Симеон Щерев му е тежко, а и като има такива интриги, това положение няма как да те накара да се раздаваш в залата", сподели разочарованата Златева.

"България ми е дала възможността да се изявя, дала ми е възможност за подготовка и много организации са допринесли за моето развитие. Но ако не сме нужни на България, ако съм им омръзнала, по-добре да спирам и да се отказвам. Всичко идва от федерацията и на мен ми е трудно да го приема", допълни двукратната сребърна медалистка от Олимпийски игри.

Златева коментира и представянето си в Лондон: "Това е Олимпиада, това не е областно първенство. Нормално е да е трудно и не е задължително най-добрите да станат първи. На Олимпиадата психическото натоварване е голямо. Виждате и хората с какви ресурси вървят. Имаше много борци, които бяха фаворити, но дори не взеха медали. Нормално, това е Олимпиада и е трудно."  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ОСИРОТЯВА БЪЛГАРИЯ: Златева: Не знам кой път да хвана, явно не съм нужна на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди