изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:42 EEST
ПЕТТЕ МИРИСА НА КОЛЕДА    
Коледа

Кои са 5-те най-често асоциирани с Коледа миризми и аромати?



 

Канела

Канелата е основният мирис на Коледа! Срещаме я и в украсата - от канелени пръчици, което е доста актуално в Западна Европа, например, дори и да не е много познато у нас. Срещаме я и в сладки, баница, дори в постни манджи и украси! Съвет: няколко пръчици канела завържете като украса в Коледния си венец или на елхата, така миризмата на канела ще е в целия Ви дом!

 

Бор или елха

Миризмата на борче или елхичка е най-приятната, особено непосредствено около Коледните празници. В последните години с еко тенденциите използването на изкуствени елхи доминира и все пак, ако държите на този аромат у дома -  купете си еко-елхичка жива - в саксия или просто няколко клонки бор. Съвет: за украса може още през есента, по време на малка разходка, да си съберете красиви шишарки, нападали из гората и с тях да накичите елхата си през декември.

 

Портокал

Цитрусовите плодове като цяло и най-вече портокалът, който е най-популярен и достъпен, са също олицетворение на коледните празници. Може би защото е зима и организмът има нужда от витамин C, а може би защото са свежи и много ароматни - цитрусите неизменно присъстват на всяка коледна трапеза! Съвет: обелете кори от портокали и просто ги поставете из дома си, така миризмата на свежо ще е по-дълго с Вас.

 

Карамфил

Карамфилът също е сред ароматите, навяващи Коледа. Най-вече популярен покрай коледните меденки, друга негова интересна форма на употреба е в комбинацията с портокал - в истински парфюм-украса за дома. Подобен портокал с карамфил е изключително симпатичен и евтин подарък и може да зарадва мнозина. Съвет: използвайте тънкокор портокал и само карамфилчетата с достатъчно дълги дръжки.

 

Ванилия

Ванилията е най-масово популярният вкус. Често войната за най-обичан се води между ванилия и шоколад. Всъщност,  защитниците на шоколада биха казали, че Коледа има повече вкус на шоколад, отколкото на ванилия. Но все пак -  в случая говорим за мирис. Ванилия на пръчици отново става и за украса, и за приятно ароматизиране на дома. Съвет: също както канелата - използвайте ванилия на пръчици за украса на Коледния венец или елхата, или просто поставете във фруктиерата или във ваза. НДТ/ koleda.zazz.info

 


Сходни връзки

ПЕТТЕ МИРИСА НА КОЛЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди