изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:35 EET
Рекордно топло време прати французите на плаж    
По светаПодобно на Белгия и Германия, и Франция посреща коледните празници с рекордно високи температури, пише в. "Фигаро", цитиран от БТА.

В страната температурите варират от 12 до 25 градуса по Целзий, което е средно с 10 градуса по-високо от обичайното за сезона. Подобни температурни рекорди бяха отчетени за последно през 2000 г.

В Париж разходките из коледните селища на "Трокадеро" и "Шанз Елизе" са по-скоро пролетни.
 
В Пиринеите дори бяха регистрирани 25,8 градуса по Целзий, което е по-скоро типично за началото на лятото. На много места в югозападната част на страната хората се възползваха от топлото време и от празниците, за да превземат отново плажовете. В Биариц по-смелите дори влязоха да се къпят във водите на Атлантическия океан.
 
Първият ден от коледните празници в Германия започна с почти пролетни температури, предаде ДПА. Според метеоролозите на някои места в страната днес ще бъдат отчетени 16 и дори повече градуса по Целзий.

Говорител на германската метеорологична служба предупреди, че заради високите температури може има обилно снеготопене, което да предизвика наводнения.

През уикенда времето в Германия беше доста студено и наваля много сняг, припомня ДПА. Очаква се сега мекото време да се задържи до навечерието на Нова година. Не за първи път Германия отбелязва Коледа с подобни пролетни температури. Подобно нещо се случи в края на 70-те години и в началото на 80-те години.
 
У нас температурите утре също ще се повишат значително, като на места ще достигнат дори до 17 градуса.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Рекордно топло време прати французите на плаж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди