изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:33 EEST
Учени: Исус не е роден във Витлеем на Западния бряг    
Коледа Всяка година християни от цял свят се тълпят да отпразнуват раждането на Исус във Витлеем на Западния бряг, но археолози смятат, че не това е рожденото му място. Предполага се, че Исус се е родил по-скоро във Витлеем в Галилея - селище в хълмиста местност в Северен Израел, съобщава британският вестник "Таймс".

Авирам Ошри, израелски археолог, казва пред вестника, че истинското родно място на Спасителя се бърка от хиляди. "Витлеем в Галилея е бил населен от евреи по времето на Исус. В същото време няма доказателства, че другият Витлеем (в Юдея) е бил населено място през I век", смята той. Ошри е открил някои свидетелства, че еврейски ритуали на помазване е имало във Витлеем в Галилея около времето на раждането на Исус. Селото освен това е на по-малко от 10 км от Назарет, където Исус е живял като дете.

Най-вероятно всички археологически доказателства, че Исус е роден в селището са били унищожени от съвременното строителство, допълва израелският археолог.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Учени: Исус не е роден във Витлеем на Западния бряг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди