изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:01 EEST
Най-щастливият миг на Коледа е в 13,55 часа    
ЛюбопитноHай-щастливият миг на Коледа настъпва в 13,55 часа, изчислиха учени, цитирани от в. "Дейли телеграф". Изследването им показало, че повечето хора са силно притеснени сутринта на 25 декември заради празничните приготовления и се отпускат истински едва в ранния следобед.

Участниците в анкетата посочили, че 100-процентното щастие настъпва чак когато подаръците са отворени, гощавката е готова, масата сложена, а децата се занимават с новите си играчки. Други фактори, които благоприятстват следобедът и вечерта да бъдат весели и празнични, са уверението, че всички са доволни от подаръците си, и обръщането на първата чашка за деня.

Въпреки стреса повече от половината запитани посочили, че Коледа е най-предпочитаният им празник, а една трета заявили, че това е най-щастливият им ден през годината. Изследването е проведено сред 2000 британци. То показало още, че повечето хора полагат големи усилия, за да направят всяка Коледа специална и да създадат за близките си спомени за цял живот. "Коледната сутрин е моментът на последния юруш за повечето домакинства - майките се занимават с готвенето, децата са нетърпеливи да видят подаръците, а бащите търсят батерии за играчките", казват авторите на проучването.

Три четвърти от анкетираните заявили, че коледната вечеря е основният виновник за сутрешното напрежение. Дали всичката храна ще е готова, е повод за притеснение за майки и татковци във всички райони на Великобритания. Но след като веднъж храната е поставена на масата, 56 на сто от хората достигат до върха на щастието си за този ден. http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Най-щастливият миг на Коледа е в 13,55 часа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди