изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:25 EET
Бащи излизат на шествие - искат да виждат децата си    
Общество,Шествие под надслов „Децата имат нужда от бащите си по Коледа!” ще премине в Деня на бащата (26 декември) по софийските улици. Инициативата, организирана от Фондация „Бащи за отговорно родителство”, започва от 13 часа пред площад „Народно събрание”.

В шествието ще участват бащи, облечени в костюми на Дядо Коледа. То цели да привлече вниманието на обществото към проблема на много деца, които искат, но няма да могат да бъдат с бащите си по празниците, защото „режимът на лични отношения” след раздялата на родителите най-често не предвижда бащите и децата им да бъдат заедно по време на най-светлите семейни празници.

Шествието ще бъде мирно и позитивно, ще дарява усмивки на децата, които ще срещнат толкова много Дядо Коледа на едно място. Ще бъдат използвани лозунги и плакати, които ще призовават за равнопоставеност и недискриминация при отсъждането на родителските права, както и че децата имат нужда и от двамата си родители, за да се изградят като пълноценни хора.

Сборен пункт: Площад „Народното събрание”
Маршрут: Площад „Народното събрание” – Бул. „Цар Освободител” – ул. Леге – ул. „Съборна” – площад „Св. Неделя” – бул. „Витоша” – Национален дворец на културата (НДК)
Евентуални места за спиране и времетраене:
1. Площад „Народното събрание” (30 мин.);
2. Площад пред Президентството (10 мин.);
3. Площад „Св. Неделя” (15 мин);
4. Бул. „Витоша” (за снимки с деца);
5. Национален дворец на културата (40 мин)

Каузата, която защитаваме, абсолютно изключва използване на агресия и нарушаване на обществения ред. В шествието ще могат да се включат и други граждани, които се чувстват съпричастни, но в никакъв случай няма да бъдат допускани хора, които са в нетрезво състояние или под влияние на наркотици. Няма да се допуска груб, непристоен език. Провокаторите ще бъдат своевременно отстранявани, посочват организаторите.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Бащи излизат на шествие - искат да виждат децата си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди