изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:45 EEST
ЮНДЕР БЕЙТУЛА ВЕЧЕ Е СРЕД ГОЛЕМИТЕ ЩАНГИСТИ    
СпортНационалът по вдигане на тежести от Добрич Юндер Бейтула вече е част от групата на големите щангисти. Това място той си извоюва през 2012 година. Възпитаникът на Тодор Кирчев се нареди сред най-добрите на световни и европейски първенства, а в държавните шампионати в България вече е редовен абонат за златните медали. Бейтула е национален първенец в кат. до 69 кг при юношите и първи в кат. до 77 кг при мъжете в отборните първенства в Асеновград и Хасково.

 

На европейското първенство в Турция при мъжете добруджанецът завърши на девето място в кат. до 69 кг, а на континенталния шампионат при юношите до 20 г. в Израел той зае престижното четвърто място, като достигна до бронза в „изтласкването”. Юндер представя страната ни и на световното първенство за юноши в Гватемала, където се класира седми. Освен това той затвърди превъзходството си и на турнир в Белград, където стана шампион при 77-килограмовите. В годишната анкета за десетте най-добри спортисти на Добрич щангистът завърши на втора позиция. През 2013 година той ще бъде един от състезателите, на които треньорският щаб на националния ни тим ще разчита, уверяват от щаба на „трикольорите”.

 


Сходни връзки

ЮНДЕР БЕЙТУЛА ВЕЧЕ Е СРЕД ГОЛЕМИТЕ ЩАНГИСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.53 секунди