изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:03 EEST
Застреляха с бренеке кръвожадния "Сакарски слон"    
Лов и риболов След като вече десетина пъти им се изплъзва, във вторник авджиите от дружинката на село Шишманово, Харманлийско, видяха сметката на най-издирвания глиган в региона. Свирепият нерез разпарял коремите на ловджийските кучета и никога не минавал по един и същи маршрут.

Точният стрелец бе Петър Миланов, който с един изстрел успя да повали на земята 216-килограмовия дива звяр. Заради разкаляното време се наложи по време на излета някои от ловжиите да пътуват с трактор. В ремаркето извозиха кучетата в местността „Квадрата“, от където започна пусията.

Четириногите надушиха глигана и го подгониха към друга местност - „Двайсетте ялака“. Там го очакваше Петър Миланов, който с пушката си ИЖ - надцевка, го улучи точно в главата, със специално бренеке. Този глиган е преследван от ловджиите на три дружинки още от миналия сезон.

Всеки път, когато излязат на лов, те засичаха дълбоките му следи, заради които го нарекоха „Сакарския слон“, но не можели да се доближат до него на изстрел разстояние. Преди две седмици това прасе разпори коремите на две кучета от съседното село Свирково, а миналата седмица направи същото и на друго, от шишмановската дружинка. Старият глиган бил много хитър, защото за разлика от другите, не минавал по един и същ маршрут, а винаги го сменял. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Застреляха с бренеке кръвожадния "Сакарски слон" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди