изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:16 EEST
ИТАР-ТАСС: Путин подписа закона, станал отговор на „закона Махнитски” в САЩ    
По света Москва. Президентът Владимир Путин подписа т. нар. „закон Дима Яковлев” – руският отговор на американския „закон Махнитски”. Законът влиза в сила от 1 януари, предаде ИТАР-ТАСС. От пресслужбата на Кремъл съобщиха още, че президентът е подписал и указа за оказване на помощ на сираците.

Официално руският отговор на „закона Махнитски” се нарича Закона за мерките за въздействие на лицата, свързани с нарушаване на основните права и свободи на човека, правата и свободите на гражданите на Руската федерация, макар в медиите по-често да е наричан „закона Дима Яковлев” – по името на осиновеното от Русия 1.5-годишно момченце, починало в САЩ през 2008 г. заради нехайство на приемния му баща. Това неофициално название е препратка към предизвикалото най-голям обществен отзвук положение в закона, касаещо забраната за осиновяване на руски деца от американци и прекратяването на руско-американското споразумение в тази сфера, подписано във Вашингтон през 2011 г. и влязло в сила през ноември тази година.
Освен това, руският отговор на „закона Махнитски” налага и визови и финансови ограничения за лицата „взели решение за забрана за пътувания на руски граждани и замразяване на техните активи, свързани с нарушаване на човешките правата”.
Като други ответни мерки бяха въведени временни забрани на дейността на неправителствените организации, занимаващи се в Русия с политическа дейност с американско финансиране. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

ИТАР-ТАСС: Путин подписа закона, станал отговор на „закона Махнитски” в САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.46 секунди