изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 00:35 EEST
Отнеха 5 разрешителни за експорт на месо и мляко за Русия    
ЗемеделиеРуската федерална ветеринарна служба отне разрешителните за експорт към Русия на пет български месо- и млекопреработвателни предприятия.

Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, цитиран от „Фокус”.
Той припомни, че при посещението му в Русия с неговия руски колега са се договорили за съвместни проверки и тъй като тези пет предприятия не отговарят на изискванията, техните разрешения за експорт са отнети.

Найденов е поискал доклад от директора на Агенцията по храните д-р Йордан Войнов какви са причините и защо не са отговаряли на условията.
„Когато получа доклада, ще коментирам допълнително, не е нещо драматично, те губят територии за това, че не отговарят на определени стандарти, а дали стандартите им са добри, за да отговарят на нашия пазар, това ще се кажа след проверката”, обясни министърът. 

Проверката е правена от руските ветеринарни власти, които имат определени изисквания, и в повечето случаи тези изисквания са по-високи от изискванията на ЕС.
Имената на предприятията ще бъдат съобщени по-късно.
 
38 български предприятия са одобрени за износ на продукция в Руската Федерация. Най-много от тях са млекопреработвателни - 13.


--------------------------------------------------------------------------------
От 1 януари 2013 година мандрите трябва да произвеждат продукти или само от мляко, или имитации от палмово масло. Агенцията по храните е готова да започне контрол върху предприятията, каза Мирослав Найденов. На всеки шест месеца фирмите от този бранш могат да сменят производството, добави той.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Отнеха 5 разрешителни за експорт на месо и мляко за Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди