изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:41 EEST
Румънец завзе църквата ни в Рим.Отец Климент благославя сънародниците ни в хола си    
По светаРумънецът Георге Балта вгорчава дните на вярващите емигранти и духовниците ни в Рим. От месеци той вдига скандали и ги гони от църквата "Св. св. Винченцо и Анастазио" срещу фонтана "Ди Треви", която ни бе дадена за ползване от папа Йоан Павел II преди 10 г. Още не е ясно къде нашенците ще се помолят за празниците. Литургията за Коледа била в апартамента, който духовникът ни във Вечния град - архимандрит Климент Бобчев, ползва в посолството.

Събрали се 20-ина души. По празници, особено на 24 май, в храма се стичат стотици емигранти. Румънецът, който бил назначен от ректора на храма да го поддържа, премахнал от вътрешността на храма иконите и свещниците, дарявани през годините от премиери и президенти, разказа пред "Стандарт" отец Климент. Дори бил чуван да казва, че ще премахне паметната плоча, поставена в храма да напомня кога и от кого е отстъпен за ползване от българите. Както и да отрича Христос и да се представя за будист. Според Климент комшията упражнява психоатака, която засега е довела до отстраняване на българите. И спиране на неделното училище. Отец Климент потърсил среща с ректора на храма, който по принцип бил хладен към българите, но такава не е имало.
Викарият на митрополита ни в Европа Симеон - епископ Антоний, вече е разменил писма с председателя на Съвета за единство на християните към Ватикана кардинал Курт Кох. Той препоръчва на църковното настоятелство да се срещне с епископа за Рим и да му разкаже за проблема. "Едва ли Ватиканът е запознат на всички нива с действията на клисаря", смята дядо Антоний, който през януари заминава за Рим. Той е писал и до нунция на Ватикана в България, с когото се срещнал в София в началото на декември. Нунцият обещал да докладва за проблема във Ватикана.
Йова АПОСТОЛОВА

http://paper.standartnews.com

ХВЪРЛИ МОНЕТА ВЪВ ФОНТАНА “ТРЕВИ” И ЩЕ СЕ ВЪРНЕШ ВЪВ ВЕЧНИЯ ГРАД

Най-красивите фонтани в света (галерия)

Извадиха половин милион евро от фонтана Ди Треви

 


Сходни връзки

Румънец завзе църквата ни в Рим.Отец Климент благославя сънародниците ни в хола си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди