изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:27 EET
23-годишен подсъдим за държане на изгубена вещ    
Ред и сигурностРайонен съд – Балчик, ще разгледа на 04.01.2013 г. наказателно дело срещу 23-годишния Р. К. В. от гр. Варна. Районна прокуратура – Балчик, предлага той да бъде признат за виновен за това, че на 16.08.2012 г. в с. Кранево, община Балчик, в служебен автомобил е намерил чужда движима вещ – мобилен телефон марка „SAMSUNG GALAXY S3”, и в продължение на 1 седмица не е съобщил за това на собственика – руска гражданка. Държавното обвинение иска той да бъде освободен от наказателна отговорност и санкциониран по административен ред с глоба.

 

В прокурорското постановление се посочва, че през лятото на 2012 г. Р. В. е работил като шофьор на фирма за превоз на туристи. Със служебния автомобил „Фолксваген голф 1” – кабрио, на 16.08.2012 г. той изпълнявал служебните си задължения, като извършил курс с туристи от руски произход настанени в детски лагер в с. Кранево до плажа на нос Галата. Сред тях била и собственичката на мобилния телефон. След приключване на работния ден Р. В. почистил колата и забелязал под една от задните седалки мобилния телефон. Той предположил, че някой от туристите го е загубил. Взел го с намерение да го върне, но не знаел как. Затова решил да го ползва за себе си и му поставил своя СИМ карта.

Собственичката на телефона заявила в РУП – Албена, че го е загубила. При проведените оперативно - издирвателни мероприятия служителите на реда открили, че той се ползва от Р. В.

След разобличаването му, той го е предал доброволно на органите на реда. Така са възстановени причинените от престъплението имуществени вреди. Р. В. не е осъждан. Тези обстоятелства мотивират Районна прокуратура – Балчик, да поиска той да бъде санкциониран по административен ред.

 


Сходни връзки

23-годишен подсъдим за държане на изгубена вещ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди