изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:24 EEST
Жерар Депардийо: Слава на Русия!    
По света Известният френски актьор Жерар Депардийо получи тази седмица руско гражданство и благодари за него с открито писмо до руските медии. На 3 януари президентът Владимир Путин подписа указ, а говорителят му Дмитрий Песков обясни, че това било направено заради огромния принос на французина в развитието на руската култура, включително за изпълнението на ролята на Распутин в едноименния филм.

Официален Париж мълчи по случая и само казва, че "това е избор, направен от държавния глава на Русия". Медиите по света отразяват новината с разнопосочни коментари, но повечето от тях са критични или иронични.

Депардийо е в Украйна, където един от лидерите на националистите от партия "Свобода" призова сънародниците си да го бойкотират заради думите му, че "обожава начина на мислене" на руснаците и че "част от моята култура е фактът, че баща ми беше комунист".

Ето пълният текст на писмото на Жерар Депардийо:

"Обръщение към руските журналисти: Да, аз изпратих молба за получаване на паспорт и се радвам, че тя бе удовлетворена.

Обожавам вашата страна, Русия, вашите хора, вашата история, вашите писатели. Обичам да правя тук филми, в които работя заедно с такива актьори като Владимир Машков." Обожавам вашата култура, вашия начин на мислене. Баща ми навремето беше комунист и слушаше Радио Москва! Това също е част от моята култура. В Русия е хубаво да се живее. Не задължително в Москва, която за мен е твърде голям мегаполис.

Предпочитам селото, в Русия познавам чудни места. Например, има едно място, което много обичам. Там се намира Госфилмофонд, управляван от моя приятел Николай Бородачьов. Там, близо до брезовата гора, се чувствам прекрасно.

Ще уча руски език. Вече разговарях за това с нашия президент Франсоа Оланд. Всичко това вече съм му го казвал. Той знае, че много обичам вашия президент Владимир Путин и това е взаимно.

И му казах, че Русия е страна на велика демокрация, това не е такава държава, в която премиерът може да нарече сънародника си жалък човек. Добре се отнасям към пресата, но в същото време тя навява тъга, защото в нея по правило се представя само една идея.

От уважение към вашия президент и вашата велика страна, повече нищо няма да добавям. Освен едно, което засяга Русия - това е откъс от проза, за който се сетих...Само в такава голяма страна никога не сме самотни, тъй като всяко дърво, всеки пейзаж ни носи надежда. В Русия няма дребнавост, тя е изпълнена с велики чувства. И зад тези чувства е скрито велико целомъдрие. С вашето величие, аз никога няма да се почувствам самотен. Слава на Русия!"

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Жерар Депардийо: Слава на Русия! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди