изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:28 EEST
Сините се карат за комисиите    
ПарламентПредставителството на Синята коалиция в районните избирателни комисии (РИК) за парламентарните избори може да се окаже ябълката на раздора между ДСБ, Национален съюз „Единство“ и СДС.

Според официалната регистрация на Синята коалиция от 2009 г. тя и в момента се представлява от Мартин Димитров и Иван Костов. По сегашния изборен кодекс като парламентарно представена формация те трябва да излъчат общи представители в РИК.

За да има СДС квота в комисиите, лидерът на „Раковски“ 134 Емил Кабаиванов трябва да преговаря с Иван Костов и Мартин Димитров. От централата на СДС вече се подготвят за такива разговори.

От ДСБ обаче смятат, че на „Раковски“ 134 нямат право на претенции да включат техни хора. „Колегите от СДС през май миналата година заявиха, че не искат да участват в Синята коалиция“, лаконичен беше председателят на националния предизборен щаб на ДСБ Веселин Методиев.

„Те (ръководството на СДС - б.р.) трябва да преговарят с мен. Не виждам обаче как ще стане това след тяхното поведение. С ликвидатори не се сяда на една маса“. Такава категорична позиция изрази пред „Преса“ и Мартин Димитров, който е част от НС „Единство“.

Той все пак уточни, че поведението му ще зависи от това дали ще се създаде нова Синя коалиция за следващия вот. Преговорите между „Единство“ и ДСБ за общо явяване тепърва предстоят. „Те изискват много, много търпение, мъдрост и решителност“, смята Димитров. Бившият председател на СДС обясни, че не изключва варианта да не се кандидатира за депутат. „Човек не трябва да попада в капана да се съобразява с всякакви претенции и искания“, заяви той.

(в. Преса, печатно издание, брой от 356 от 06 януари 2013)

 


Сходни връзки

Сините се карат за комисиите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди