изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:52 EEST
Бойко каза три пъти "не" за референдума    
ПолитикаЧленовете на ГЕРБ да гласуват с "не" на референдума. Такава е инструкцията отгоре, стана ясно от думите на премиера и лидер на партията Бойко Борисов по ТВ7. Моето указание към партията ще бъде „не”, подчерта Борисов. „Не, не, не – ясно да го кажа. Извън референдума ние сме за изграждането на седми реактор на АЕЦ „Козлодуй”, уточни той.

С решението на Министерски съвет и на парламента много ясно сме си казали мнението за АЕЦ „Белене”. Но аз съм длъжен отново да кажа мнението си за, да няма спекулации, заяви в извънредното си включване по телефона премиерът. Той обясни, че с едно изречение трудно може да се опише позицията на ГЕРБ за АЕЦ "Белене". ова е една от малките теми, по които със Станишев сме единомисшленици - че не трябва да се строи", заяви Борисов. "Ако е искал да я строи, просто е щял да подпише договор, а той умишлено, години наред, не го е направил, за да не се случи", посочи още премиерът. Станишев е знаел, че проектът "Белене" е пагубен за икономиката на България, посочи той.

V-ти, VI-ти и VII-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй" са предостатъчни на страната, плюс тецовете и зелените енергии. Имаме и в момента предостатъчно енергия, категоричен бе Борисов.

Преди дни пък съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев заяви, че членовете на партията ще гласуват по съвест, а той лично ще пусна "да" на питането за развитието на ядрената енергетика у нас.

Президентът Росен Плевнелиев определи 27 януари 2013 г. за дата за произвеждане на първия национален референдум в демократичната история на страната. Той се позовава на Конституцията и решението на парламента от 24 октомври миналата година, когато бе приет формулираният от мнозинството въпрос: „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?”.  http://www.dartsnews.bg

Руски сайт: България купува "Ф-16" трета ръка

 


Сходни връзки

Бойко каза три пъти "не" за референдума | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди