изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:16 EEST
СТУДЕНТ И БЕЗРАБОТЕН ИЗВАДИХА КРЪСТА ОТ МОРЕТО    
Общество24-годишен студент в института по хранително-вкусова промишленост в Пловдив стигна пръв до кръста в надпреварата измежду рекордния брой - 22-ма, смелчаци, които тази година скочиха в морето в Балчик на Богоявление. Светозар Стоянов за втора поред година успя да пребори конкуренцията от плувци, като веднага след излизане от водата сподели, че миналата година се е радвал на добро здраве и сега отново си пожелава здраве. Кметът на Балчик го дари с 200 лв., а всички останали смелчаци получиха поощрителни награди в размер на 50 лв.

 За втори път късмета си пробва и британецът Пол Бълок, който е родом от Портсмут, но от няколко години живее в балчишкото село Соколово. Пред журналисти Бълок сподели, че в родината си е работил в електрокомпания, но сега е безработен.
В Каварна 46 - годишният Стоян Стоянов извади кръста от морето. "Чувството е неописуемо. Пожелавам си живот и здраве и посвещавам победата на семейството си” - каза Стоян на излизане от морето. Мъжът доскоро е бил спасител, но в момента е безработен. Той скача за кръста за пореден път, но за пръв път е победител.
Общо девет бяха смелчаците, които тази година се престрашиха да скочат в студените морски води. Първенецът получи 300 лева и рекламни материали на общината, връчени му от кмета Цонко Цонев. Преди традиционното хвърляне на кръста в морето и в двете каварненски църкви бяха отслужени Богоявленски литургии. НДТ

 

 


Сходни връзки

СТУДЕНТ И БЕЗРАБОТЕН ИЗВАДИХА КРЪСТА ОТ МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди