изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:30 EEST
ТОКУ-ЩО СЕ РАЗМИНАХМЕ С КАТАСТРОФА НА ЧОВЧЕСТВОТО    
НовиниТоку-що астероидът Апофис достигна най-близката точка от преминаването си край нашата планета, сочат изчисленията на стотиците учени, които го следят. На Slooh.com. проследяват с космическа камера приближаването на Апофис. Оттам са изчислили, че около 13:43 часа наше време 300-метровата скала увисна на нищожните 30 000 километра над Земята.

За сравнение от сайта посочват, че Луната се намира на 385 000 километра. Въпреки нищожното за космическите мащаби разстояние обаче, учените твърдят, че няма опасност Апофис да ни удари. Той обаче ще се върне.

И при всяко следващо идване ще минава все по-близо. През април 2029 г. той ще премине край нашата планета на разстояние от около 36 000 километра - на височината на орбитите на геостационарните спътници.

След като се окаже в непосредствена близост до Земята, Апофис може да промени орбитата си и при следващото сближаване със Земята през 2036 г. да се сблъска с нея.

Приближаването на Апофис към Земята днес, по време на което астероидът ще прелети на разстояние 0,0966605 астрономически единици от Земята (средното разстояние от Земята до Слънцето), ще бъде регистрирано от камерата Slooh Space.

Движението на небесното тяло може да се наблюдава безплатно на сайта Slooh.com.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

ТОКУ-ЩО СЕ РАЗМИНАХМЕ С КАТАСТРОФА НА ЧОВЧЕСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди