изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:14 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие на територията на ОД НА МВР Добрич са регистрирани 5 криминални престъпления.



- На 8 януари около 16:00 часа след получен сигнал, е извършена проверка на частен дом в град Балчик. В хода на проверката са открити 2000 къса цигари без бандерол от марката “BOHEMI”. По случая е започнато бързо полицейско производство по описа на РУП Балчик.
- На 9 януари в 02:45 часа в РУП Каварна е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил, паркиран на територията на град Каварна. Установено е, че за времето от 21:00 часа на 08 януари до 02:45 часа на 9 януари, неизвестен извършител е отнел мъжка чантичка със сума пари и CD плейър. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на РУП Каварна.

- На 8 януари в 08:50 часа в РУП Тервел е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Каблешково, общ. Тервел. Установено е, че неизвестен извършител чрез взломяване на част от стена на селскостопанска постройка е извършил кражба на 9 броя дребен рогат добитък (овце). От незабавно проведените оперативно - издирвателни мероприятия от служители на РУП Тервел, съвместно със служители от РУП Силистра е установено местонахождението на животните. Същите са открити в частен дом в град Алфатар. Със заповед за полицейско задържане в РУП Тервел са задържани Т.К. (37г.) от град Алфатар, криминално проявените и осъждани Р.С. (22г.) и И.И. (43г.) от с. Черковна, област Силистра. Животните обект на кражбата са разпознати, иззети и върнати на собственика. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на РУП Тервел.

Контролните органи са съставили 23 акта и 18 фишa за констатираните от тях нарушения.

- На 8 януари около 14:15 часа в град Генерал Тошево, по ул.” Д. Благоев” в посока от град Добрич за с. Кардам, на 200 метра преди центъра на града е възникнал ПТП. Лек автомобил „Опел” с румънска регистрация, управляван от Д.М. (39г.), при движение с несъобразена с пътните условия скорост – снежна настилка и намелена видимост, удря вървящия по пътното платно пешеходец Т.В. (81г.). Вследствие на настъпилото ПТП, възрастния мъж е със фрактура на долен десен крайник, транспортиран в МБАЛ – Добрич. Настанен е в ортопедичното отделение без опасност за живота. Водача е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Генерал Тошево.

На територията на ОД НА МВР Добрич са възникнали два пожара без материални загуби.

09.01.2013 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди