изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:31 EET
”Дворецът” в Балчик остана без служители    
Култура

От 1 януари тази година не са подновени гражданските договори на 30 души, работили от години в Архитектурно-парковия комплекс "Двореца" в Балчик. Това съобщи директорът на комплекса Ивелина Радилова, предаде "Фокус".

Балчик - ДворецаВ Двореца - In the Palace 
Aвтор:MapelsonБалчик - Двореца



При тази ситуация в момента работата на "Двореца" на практика е блокирана, каза Радилова, защото без работа са хора, извършвали различни дейности - продажба и проверка на билети, градинарство и озеленяване, изнасяне на беседи, почистване, информиране, продажба на рекламни материали и други.

В края на октомври миналата година по сигнал в "Двореца" е извършена проверка от трудови инспектори по 29 случая на работещи в културния център.
Издадени са 29 постановления, като са обявени трудово-правни отношения за 29 работещи на граждански договори в "Двореца", съобщи инж. Младен Мартинов, директор на регионалното звено "Инспекция по труда" за областите Добрич и Силистра.

По думите му, при проверките е установено, че в работата на 29 души има елемент на трудова сила, т.е. налице са работно време и място, работна йерархия и би трябвало да бъдат сключени трудови договори за работа. Гражданските договори оставят тези работници и служители без трудов стаж, а те работят от години в "Двореца", коментира инж. Мартинов и допълни, че освен това е проблемен и въпросът с трудовите злополуки, тъй като терентът в архитектурно-парковия комплекс е рисков за работещите там.

В крайна сметка не са предложени трудови договори на 30 работещи в културния център, не са подновени и гражданските им договори, което на практика оставя тези хора без работа.

Инж. Мартинов съобщи също, че Административният съд в Добрич ще разгледа в края на този месец жалби по някои от постановленията на трудвоите инспектори по 29-те случая.

По думите на Ивелина Радилова, щатът на "Двореца", който е под управлението на Министерство на културата, е 8 бройки. Предстои обявяването на обществени поръчки за извършване на различни дейности в "Двореца", което дава надежда да бъдат наети на работа тези 30 души, защото те имат дългогодишен стаж. Радилова заяви, че доколкото зависи от нея, тя ще съдейства да бъдат наети на работа точно тези работници и служители, заради техния опит.  http://varna.dir.bg/
 


Сходни връзки

”Дворецът” в Балчик остана без служители | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди