изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:15 EEST
И АМЕРИКАНЕЦ СЕ ХВЪРЛИ ЗА КРЪСТА КРАЙ ШАБЛА    
ОбществоС празнична Богоявленска литургия в шабленския храм „Св. свщмч Харалампий”, отслужена от отец Павел Максимов, започна честването християнския празник Богоявление в Шабла, съобщиха от общината.

 След това на брега на морето на къмпинг” Добруджа” десет мъже от Шабла - Атанас Атанасов, Тодор Стефанов, Александър Александров, Христо Арнаудов, Антон Андонов, Станимир Статев, Димитър Котоманов, Владимир Иванов, Данчо Йорданов и Робърт Ейвънс, добровалец от Корпуса на мира, който е на мисия в Шабла, са се хвърлили в морето. Кръстът е бил изваден от Атанас Атанасов, който и през 2012 година е бил най-бърз.
В село Крапец, където по традиция също се хръвля кръста на Йордановден, смелчаците са били петима - братята Антон и Димитър Марчеви, учениците Стойко Георгиев и Петър Христакиев и Александър Радев. Пръв до кръста стигнал Антон Марчев.
По традицията най-бързите са получили за награда икона и парична премия от 100 лева, която им връчили кметът на общината проф. Райна Бърдарева и председателя на общинския съвет Живко Спасов.
След Великия водосвет на брега на морето, е било осветено бойното знаме в Зенитния полигон на Българската армия в Шабла. НДТ

 


Сходни връзки

И АМЕРИКАНЕЦ СЕ ХВЪРЛИ ЗА КРЪСТА КРАЙ ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди