изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:52 EEST
Шестнайсет Калинки изскочиха от Митниците    
НовиниИма съмнение, че 16 служители от Митница „Свиленград” са с фалшиви дипломи. Проверката на Агенция „Митници” показала, че в деня на дипломирането си митничарите били на работа. Случаите ще бъдат предадени на новия главен прокурор.

Четирима служители от Свиленград вече са уволнени заради използване на фалшив документ, а резултатите от проверката до този момент раждат куриози.

„Първите документи, които получихме, има в един ден 16 служители, които са се дипломирали. В същия този ден 10 от тях са били дневна смяна, а останалите са били нощна смяна. Има случаи, в които служителите са вземали по 6 изпита на ден. Ясно е че тези дипломи са фалшиви”, констатира шефът на митниците Ваньо Танов, цитиран от bTV.

Проверката на дипломи е поредният тест за митничарите, чиято работа през последната година се гледа под лупа. През май 2012 г. цяла митническа смяна бе уличена във вземане на рушвети, а Митница „Свиленград” бе пред закриване заради пълния провал на теста за лоялност. На митничарите бе даден срок да се поправят, а през това време близо 1/3 от персона бе уволнен.

По тази причина се налага да бъдат командировани служители от страната. Вече трети месец около 15-16 души се командироват месечно. „Аз съм оптимист, чрез технически средства може да бъде спряна до висока степен корупцията”, заяви Танов.

Прочистването на Митница „Свиленград” от корумпирани служители съвпада с реконструкцията на Капитан Андреево. Българските и турските митнически власти са на среща в Истанбул . Страната ни трябва да представи план за ремонтите дейности до края на май и да гарантира ,че реконструкцията няма да доведе до задръствания по границите през лятото. Затова едно от исканията на турската страна е премахването на такса „дезинфекция” по границата.

„Вторият въпрос, който те редовно поставят, който вече има решение - това беше по отношение на лабораторията, която трябва да взема проби. Вече има изградена такава лаборатория. Сега се оказа, че е частна. Може би поради липса на средства се е намерил друг вариант”, коментира Ваньо Танов. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Шестнайсет Калинки изскочиха от Митниците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди