изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:34 EEST
Патриоти блокираха посолството на САЩ    
ПолитикаСтотици симпатизанти на "Атака" и ВМРО блокираха днес американското посолството в София по повод 69 г. от бомбардировките над София от американски и английски пилоти. В специална декларация лидерът на "Атака" Волен Сидеров и на ВМРО Красимир Каракачанов изразяват своето несъгласие в столицата ни да има паметник на американски пилоти от времето на Втората световна война, който полицаите тактично прикриха с два микробуса на жандармерията.

„Това е обида за националното ни достойнство", обяви пред събралото се множество Волен Сидеров. Въпреки студа атакисти от цялата страна дойдоха в София на организирания от "Атака" митинг срещу паметника на американските военнопрестъпници, избивали цивилни българи и осакатили с играчки-бомби стотици български деца. В декларацията на "Атака" и ВМРО се припомня, че тези военнопрестъпници в периода 1941-1944 г. са бомбардирали целенасочено и умишлено цивилни сгради, при което са загинали поне 4170 българи.
По официални данни при бомбардировките загиват 1243-ма жители на столицата, a1355 са ранени. „Общо са били атакувани над 131 български селища, а убити и ранени са над 4 хиляди невинни българи", припомни лидерът на "Атака". Според историческите данни са пострадали 12 хиляди сгради, от които 10 хиляди са в София, сред тях 14 църкви, 1400 магазина и 264 държавни учреждения. „Данните сочат, че американските бомбардировки са нанесли щети за над 24 млрд. лева, днес дори повече", резюмира Сидеров. „Същите пилоти, на които през 2010 г. по искане на Джеймс Уорлик и с помощта на Столичния общински съвет под контрола на ГЕРБ бе издигнат паметник, са хвърляли детски играчки с взрив, като по този начин за осакатили и убили стотици български деца. По всички международни конвенции това е военно престъпление", обяви пред симпатизантите Сидеров. Затова лидерът на "Атака" настоя САЩ да се извинят за агресията и да обезщетят наследниците на избитите ни сънародници. „Роднините на пострадалите от американските бомби българи да се свържат с "Атака", за да им помогнем с оформянето на исковете към САЩ", призова националистът. „Наблягам на факта, че бомбардировките не са били част от военни действия, а са целели всяване на паника и избиване на невинни хора, което означава, че са били терористични действия", обясни още лидерът на "Атака". „На такива хора да вдигнеш паметник е равносилно днес в Ню Йорк да издигнат монумент на атентаторите, взривили Двете кули, при това със съдействието на властите", отсече той.
В словото си пред посолството Волен Сидеров припомни, че като кмет Бойко Борисов огради амбасадата, за да попречи на първия протест срещу американските бази през 2006 г., организиран от "Атака". „Днес поискахме с минута мълчание да почетем невинните жертви, загинали от US-бомбите, но председателят на НС Цецка Цачева отказа. Позор за такива жалки същества, които не смеят да почетат паметта на невинните български деца, загинали от терористичния акт на САЩ при бомбардировките над София", отсече Сидеров. Той припомни още, че Данчо Хаджиев от партията на СКАТ в миналия мандат бе общинар в София с бюлетината на "Атака", но побърза да напусне и да се обяви за „независим". Същият този „независим" при гласуването на предложението за издигането на позорния паметник се е въздържал, вместо да гласува „против".
"Атака" и ВМРО обаче вече са внесли предложение в СОС за изграждането на нов паметник пред Американското посолство, почитащ хилядите невинни българи, загинали от бомбите на САЩ и Англия. На митинга Сидеров постави кръст на мястото, където да се изгради монументът. „Нека щатските дипломати, които минават оттук, да помнят, че са наследници на терористи", обяви Сидеров под викове „АТАКА" и „Искаме справедливост". Националистите искат изграждането и на паметник на един от героите, бранили тогава българското небе - капитан Димитър Светозаров Списаревски.
Красимир Каракачанов пък уточни, че освен над София американците са изсипали бомбите си и над Кюстендил, Враца, Скопие и Крива паланка, които тогава са били български. На протеста думата за благодарност към "Атака" за инициативата взе и Румяна Белухова - наследничката на ген. Лазар Белухов - участник в събитията и един от създателите на военна и гражданската авиация у нас. Специално за протеста дойде и живият свидетел на бомбардировките - Боян Стоянов, който потвърди, че застава зад исканията на патриотите паметникът на военнопрестъпниците да бъде демонтиран. Сидеров и Каракачанов обаче не успяха да връчат декларацията на "Атака" и ВМРО лично на посланик Марси Рийс, която се скри, като изпрати свой представител.
По темата със скандала около дюните край Несебър лидерът на "Атака" за пореден път обясни, че основният въпрос тук е защо този парцел е бил продаден 10 пъти под стойността си. „Спорът дали това е защитена зона, е абсурден. Ясно е, че става дума за дюни, които са защитени. Основната вина е на земеделския министър Мирослав Найденов, което е достатъчно премиерът да му поиска оставката", категоричен бе Волен Сидеров. Той посочи, че ще зададе този въпрос на Мирослав Найденов от парламентарната трибуна, защото е основен за скандала. „Новите данни на „Евростат", че сме най-бедните в Европа, не са новина за нас. "Атака" от години иска повишаване на пенсии и доходи, но ГЕРБ гледат с насмешка. Оказа се, че по здравеопазване вече сме дори зад Албания. А Дянков и Борисов все повтарят колко сме стабилни. Стабилни сме наистина, но само в мизерията", заключи лидерът на националистите. http://www.cross.bg
 


Сходни връзки

Патриоти блокираха посолството на САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди