изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:26 EEST
ЦЕННО ДАРЕНИЕ ОБОГАТИ КОЛЕКЦИЯТА ОТ ФОТОГРАФИИ НА БИБЛИОТЕКАТА    
НовиниРегионална библиотека „Дора Габе" получи дарение от фотографии от Димитър Димитров, дългогодишен ръководител на Добричка област, удостоен със званието Почетен гражданин на Добрич за неговия значителен принос в развитието на града.


Фотографиите имат ценна документална стойност за историята на град Добрич и областта от 70-те и 80-те години на XX век, ценен архив на обществени събития и личности, свързани с икономическото, социалното и културното развитие на тогавашния Толбухински окръг. Голяма част от снимките са обособени в албуми, разказващи за конкретни събития - като представителни визити на държавни ръководители от различни страни, посещения на известни български интелектуалци като Николай Гяуров, Йордан Радичков и др., официални откривания на обществени паметници и институции в града и областта от недалечното минало.
Дарението от фотографии, предоставено от Димитър Димитров, ще обогати с важно и интересно съдържание фонда на сектор Краезнание на библиотеката и след обработката му ще бъде на разположение на читателите.
 


Сходни връзки

ЦЕННО ДАРЕНИЕ ОБОГАТИ КОЛЕКЦИЯТА ОТ ФОТОГРАФИИ НА БИБЛИОТЕКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди