изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:15 EET
ДАРЕНИЕ ЗА МАЛКО ПОВЕЧЕ УСМИВКИ В ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ    
НовиниДарение получи вчера Детско отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. То е от семейството на две сестри - Вилияна Георгиева и Веселка Великова и техни приятели.


Дарението съдържа пластмасови масички и столчета, гърнета, проходилка, колички-играчки и 64 метра плат, от който ще бъде ушито спално бельо за нуждите на малките пациенти в отделението. Подаръците бяха връчени от Вилияна и приятелките й Бистра и Есел.
Идеята за дарението се породи в семейството ни по празниците, решихме да направим нещо добро, но то да достигне до повече хора, разказа за НДТ Вилияна Георгиева. Така тя и сестра й изработили собственоръчно у дома 20 ръстомера /за измерване ръста на децата/ и Вилияна ги качила в албум в профила си във фейсбук. Само за няколко дни ръстомерите били разпродадени сред техни 17 приятели и така събрани 430 лева. От Детско отделение посочили от какво имат нужда и така били закупени подаръците. "Вилияна и Веселка така ни увлякоха, че само часове бяха необходими каузата да бъде доведена до успешен край", сподели Бистра, която също се включва в инициативата. "Много се радвам, че успяхме да привлечем и други приятели", сподели Вилияна. При връчването на дарението тя се обърна към малките пациенти на Детско отделение с думите: "Това са неща, които ви предоставяме, защото искаме да ви направим малко по-усмихнати. Желаем ви по-кратък престой и да сте здрави". "Надявам се, че този жест няма да остане като бяла лястовица и че ще има и други хора, които няма да забравят, че има болни деца", изрази увереност д-р Емилия Баева - зам.-директор на болницата.
На още една придобивка се радва отскоро Детско отделение. С помощта на ръководството на болницата и фармацевтична фирма една от стаите е изцяло обновена.
 


Сходни връзки

ДАРЕНИЕ ЗА МАЛКО ПОВЕЧЕ УСМИВКИ В ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди