изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:17 EEST
ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ПРИЗОВАВА ДА СЕ ГЛАСУВА С "НЕ" НА РЕФЕРЕНДУМА    
Новини
Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев и депутатът д-р Ваньо Шарков, който е член на Инициативен комитет, призоваха да не се бойкотира предстоящия референдум, а българските граждани да гласуват с "Не" за изграждането на АЕЦ "Белене". 




Пред медиите д-р Шарков обяви, че още през 1988 г. Свищов е протестирал против изграждането на атомна централа на площадката в Белене, защото е опасно, тъй като площадката се намира едва на 4.9 км от разлома на плочата Вранча, която е сеизмична зона, заяви д-р Шарков. Той показа пред медиите доклад на БАН от 1985 г., като заяви, че е бил предоставен на тогавашния Държавен съвет и в него учените посочват, че според "съветските другари в района има висока сеизмична опасност и именно те препоръчват да се избере друга площадка, въпреки че в тази вече са вложени 13 млн. лв." - каза още депутатът от ДСБ и член на Инициативен комитет - Иван Иванов. Шарков добави, че такъв доклад, посочващ опасността е имало и през 2010 г., направен от Института за земята - част от Руската академия на науките. В подкрепа на д-р Шарков зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев заяви, че е опасно да се бойкотира референдума, защото ако са гласували над 50 на сто от имащите право на глас и 20 на сто от тях са заявили "да", то въпросът отново ще влезе за разглеждане в парламента. "Затова е важно референдумът да не се бойкотира, но да се гласува с "не" - каза Кънев. Той добави още, че е заблуда, твърдението, че с изграждането на нова централа електроенергията ще поевтинее, като добави, че това ще доведе до по-голям излишък на енергия, чието производство ще се дотира от всички българи, а разликите в цената за износ и з вътрешен пазар ще бъде прибирана от енергийната мафия в страната.
 


Сходни връзки

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ПРИЗОВАВА ДА СЕ ГЛАСУВА С "НЕ" НА РЕФЕРЕНДУМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди