изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:59 EEST
Станишев: Искането за по-високи заплати на властимащите е цинично    
Политика Цинично е, когато хората тънат в мизерия да се вдигат заплати на министри и депутати. Това каза в Стара Загора лидерът на БСП Сергей Станишев по повод идеята на финансовия министър за вдигане заплатата на премиера, предаде БГНЕС. Станишев припомни едно от първите решения на кабинета "Борисов". Едно от първите решения на това правителство беше да си увеличи заплатите с 15% - на себе си и на политическите кабинети.

"Тогава г-н Борисов каза, че решението на моя кабинет по време на криза, като израз на солидарност с гражданите на страната, беше да се намалят заплатите на всички кабинети с 15%, в това число и на премиера, и на министрите, и на заместник-министрите. Те си ги вдигнаха. Не смятам, че по време на такава криза, когато хората живеят толкова тежко и бедно, и са вкарани в мизерия, е морално правителството, депутатите да получават много по-високи заплати, отколкото получават сега. Не е справедливо просто", заяви лидерът на социалистите.

По повод парите за майчинство и социалните добавки за деца, Станишев описа ситуацията като трагична. 20 хиляди по-малко деца на година се раждат по време на управлението на ГЕРБ, защото младите хора не могат да планират, нямат сигурност, не виждат отношение от страна на държавата.
 
"Четвърта година са замразени парите за отглеждане на дете от една до две години на ниво 240 лева", посочи Станишев. Той припомни, че още при разглеждането на бюджета БСП внесе алтернативен бюджет, в който се предлага тези пари да бъдат увеличени минимум на 310 лева и да бъдат системно обвързани с минималната работна заплата, която сега се качва.

"Трябва да се знае – ГЕРБ разделиха връзката между минималната работна заплата и всички социални плащания. По този начин пестят на гърба и за сметка на хората", категоричен е Станишев.
 
Настоявам да се направи това, което г-н Дянков обещаваше на пенсионерите, продължи той. Дянков обещаваше, че коледни добавки ще има, но си изми ръцете с Европейската комисия, която го опроверга - нека сега да бъде така любезен, призова лидерът на БСП.

"Г-н Борисов да го принуди да си изпълнят ангажимента, ако не го направят ние също имаме подготвен законопроект - вместо следколедни бонуси за пенсионерите, пенсията да се увеличи не от 1 април, а от 1 януари", каза Станишев.
 
Дянков предлага по 8000 лв. на месец заплата за премиера, президента и председателя на Парламента. Това е записано в проектозакон на Министерството на финансите, съобщава вестник "Преса". Дянков иска рязко увеличаване на заплатите на вицепрезидента и на вицепремиера - те ще получават между 5000 и 6000 лева. От финансовото министерство твърдят, че новите заплати ще влязат в сила само след няколко месеца - от първи август. В момента Бойко Борисов получава 3403 лева.

Дянков предлага 8000 лв. заплата за Премиера

По 8000 лв. на месец заплата за премиера, президента и председателя на Парламента. Това е записано в проектозакон на Министерството на финансите на Симеон Дянков, съобщава вестник "Преса".

Дянков иска рязко увеличаване на заплатите на вицепрезидента и на вицепремиера - те ще получават между 5000 и 6000 лева. От финансовото министерство твърдят, че новите заплати ще влязат в сила само след няколко месеца - от първи август.

БГНЕС припомня, че в момента Бойко Борисов получава 3403 лева. Съгласно предложението на Дянков заплатата на Борисов ще скочи с близо 5000 лева. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Станишев: Искането за по-високи заплати на властимащите е цинично | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди