изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:16 EEST
ХОБИСКЛУБ ОТЧЕТЕ ДЕЙНОСТТА СИ ЗА 2012 Г.    
Общество

В навечерието на Новата година се състоя ежегодното събрание на НПО ”ХобиСклуб” - Добрич. Управителният съвет с председател Иван Тодоров, зам.- председател Светла Стоева и секретар Христина Стойкова в много подробен доклад представиха пред членове, приятели и доброволци, цялостната дейност през изтеклата 2012 г. Като гост на събранието присъства зам.-областният управител Стефка Генчева, която поздрави присъстващите и прочете поздравителен адрес от областния управител Желязко Желязков.



     За Коледно–нoвогодишните празници поздравителни адреси и подкрепа ни изпратиха кметът Детелина Николова, председателят на Общинския съвет А. Табаков, директорът на клона на „Общинска банка” Д. Марев,  председателят на Национален алианс за социална отговорност /NASO/ Г. Георгиев, Генераленият секретар на Европейската асоциация на доставчиците на социални услуги /EASPD- Брюксел/ Люк Зелдерлоо, НПО от цяла България, директори на училища, институции, президенти на фирми от Добрич и др.

     Основната насоченост в дейността на НПО ”ХобиСклуб” през отминалата година бе в духовната сфера, свързана с просветна, културна дейност, беседи по случай календарни и исторически чествания с компетентни и интересни лектори и гости. Втората насока е в социалното включване на хората с увреждания и възрастните към обществено активна и общественополезна дейност. Споменаха се постиженията от изпълнението на различните програми от местен, областен и социален характер, връзките с ръководни институции и приятели от страната и чужбина, сред който „ХобиСклуб” е известен и заема активно и достойно място.

     Численият състав на клубяните е увеличен. Всички членове на организацията се включват активно в разните инициативи според възможностите, способностите, професионалните си умения и сръчности.

     Активно е участието на хористките ни от певчески състав „Да останем млади”, с ръководител Светла Стоева, в градски тържества, прегледи и фестивали, получавайки похвали, награди и грамоти. Гордост е, че получиха диплом за първо място за представянето си на фестивала „Листопад на спомените” във Варна.

     Много са имената на активистите споменати в отчета:Мима Русева, Димитричка Николова, Жана Петрова, Данчи Тодорова, Валерия Урсова, Зинка Петрова, Магдалена Петкова, Кина Пехливанова, Руска Добрева, Марин Николов, Веско Михайлов, Живко Дончев, Димитричка Дамаскинова и други. В атмосферата на взаимно уважение и топли дружески отношения, преминават ежедневни и седмични сбирки, чествания на календарни дати и събития, именни и рождени дни и юбилей, предварително обявени за всеки месец. Часовете при тези чествания са изпълнени с песни, настроение и малко откъсване от личните проблеми. Особено интересно бе организиран пролетния карнавал със забавни хрумвания и костюми. Ръководството на „ХобиСклуб” се ползва с уважение от ръководители на институции, спонсори и приятели.

      Финансовият отчет бе предложен и приет на събранието без забележки. НПО ”ХобиСклуб”  не е парично субсидирана от държавата и се издържа от членски внос, социални проекти и изработка на мартеници.

     Събранието продължи с тържествена новогодишна програма, с много музика, томбола, викторина, хумористични етюди и много, много настроение.

                                                                  Веселина Малчева

 

P.S НПО”ХобиСклуб”- Добрич БЛАГОДАРИ на ръководството на в-к”Нова добруджанска трибуна” за редовното, безотказно отразяване на дейностите ни и ежедневното дарение на вестника за членовете на клуба.

Иван Тодоров- Председател на УС

НПО”ХобиСклуб”- Добрич

 

 


Сходни връзки

ХОБИСКЛУБ ОТЧЕТЕ ДЕЙНОСТТА СИ ЗА 2012 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди