изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:06 EEST
YotaPhone - смартфонът с два дисплея от Русия    
Новини В океана от 4K телевизори и множество устройства със сензорни екрани на тазгодишното изложение CES в Лас Вегас, е доста трудно да изпъкнеш с нещо ново и революционно. YotaPhone със своите два дисплея обаче прави точно това. Въпреки, че телефонът не присъства на изложението, колегите от androidpolice са прекарали известно време с прототип и са останали силно впечатлени.

 Ние се поразровихме и открихме пълно ревю на интересното устройство в mobile-review. с много снимков материал и видео интервюта със създателите на смартфона, пише сайтът 359gsm.com.

На хартия, всичко изглежда много елементарно - телефон с два дисплея от двете страни. Отпред се намира стандартен LCD, а отзад е-ink дисплей. Изработката изглежда доста солидна за прототип и макар да има още върху какво да се работи, концепцията и идеята за устройството са наистина уникални.
И така, кое всъщност е иновативното в YotaPhone? Това е възможността потребителите да разполагат с най-важната за тях информация - час, време, получени съобщения, мейли или нотификации от социални мрежи без дори да се налага бъде включван първия дисплей. Всичко е налице на втория e-ink дисплей.
И двата дисплея са 4.3-инчови, като втория e-ink е включен постоянно, тъй като не използва никаква енергия докато не се refresh-не. Навигацията се извършва изцяло чрез жестове. Долната част на телефона под дисплея изглежда е сензорна и плъзгането от край до край по нея играе ролята на Home бутона при Android OS. Плъзгането наполовина е Back, а натискане и задържане извиква менюто с последните използвани приложения.
Смартфонът е от по-масивните, но в никакъв случай не е прекалено голям и тромав. Отзад e-ink дисплеят е защитен от извито Gorilla стъкло, което няма отразяваща повърхност. По отношение на софтуера, той все още е в бета разработка, но дори сега Yota има с какво да се похвали. Когато слайднете с 2 пръста от лентата с нотификации на главния дисплей надолу, автоматично ще се направи скрийншот и той ще бъде прехвърлен на задния дисплей.
Приложенията, които са направени да работят и на задния дисплей лесно могат да се конфигурират и информацията да бъде изпращана само с натискането на един бутон.
На гърба на телефона има малък тракпад, който да служи за навигиране на между страниците на книга, която се чете или за мултитаскинг.
Тук се връщаме към това какъв точно проблем решава YotaPhone?
Отговорът е лесния достъп до информация.
Проблемът на всеки съществуващ смартфон в момента е, че за да бъде достъпна дадена информация, потребителят трябва да премине през цял процес. За да се провери мейла например, трябва да се отключи, после да се слайдне лентата с нотификации и да се отвори приложението. Ако искате да проверите колко е часа - отново вадите телефона от джоба, натискате бутона за включване.
Всички тези действия се повтарят много на брой пъти през целия ден и увеличават разхода на енергия от постоянното включване и изключване на дисплея.
YotaPhone ще реши този проблем и със сигурност ще видим идеята и при други продукти през идните години. Информацията, която Ви трябва може да бъде винаги лесно достъпна на гърба на смартфона. e-ink дисплеят ще запази последното показано изображение, дори когато батерията на устройството се изтощи напълно. Готино нали?
Освен това, големите компании като Samsung, Microsoft и Apple със сигурност не стоят без да следят действията на конкурентите си и рано или късно някоя от тях ще покаже подобна идея.
От компанията разработваща YotaPhone очакват продажбите да започнат към края на тази година, което не е никак скоро и съществува риск телефонът да не добие достатъчна популярност извън Русия.
Препоръчваме Ви, да изгледате всички видеа. YotaPhone е невероятно интересно устройство и си струва да го видите в действие.

През последните няколко дни се говори, че добре известният анализатор Елдар Муртазин е "замесен" в създаването на новият телефон.

 
 


Сходни връзки

YotaPhone - смартфонът с два дисплея от Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди