изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:13 EET
СТРЕЛБА СЪПЪТСТВАЛА ПРЕБРОЯВАНЕТО НА ПТИЦИТЕ В ДУРАНКУЛАШКОТО ЕЗЕРО    
ЕкологияЛовни гърмежи съпровождаха преброяването на зимуващите водолюбиви птици в района на Дуранкулашкото езеро. Това е съобщил говорителят на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) Марина Георгиева пред БТА.


Екипите, участващи в 23-тото среднозимно преброяване на зимуващите в езерото птици, са били неприятно изненадани от ловците от дружинката в Дуранкулак.
"Ловците бяха заели позиции до бреговете, много по-близо от разрешеното разстояние, и стреляха в мъглата, без да могат да различават прелитащите птици", е казала тя.
По думите на Георгиева, дружинката не само не се е съобразила с наблюдаващите екипи, но дори изглеждало сякаш членовете ѝ стрелят напук. Според нея, така те демонстрирали несъгласието си с предложеното от екоминистерството ограничение за лова през януари в някои райони на Шабленското и Дуранкулашкото езеро.
Марина Георгиева е припомнила, че на обсъждане в община Шабла това предложение е срещнало отпор от местните заинтересувани органи, без да отчитат, че езерата са не само тяхно, но и национално и европейско богатство. НДТ
 


Сходни връзки

СТРЕЛБА СЪПЪТСТВАЛА ПРЕБРОЯВАНЕТО НА ПТИЦИТЕ В ДУРАНКУЛАШКОТО ЕЗЕРО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди