изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:07 EEST
С. Бали: Провеждането на Луков марш е срам за страна, член на НАТО и ЕС    
Ред и сигурност

Смятаме, че подобна практика е не само в разрез с Конституцията и законите на Р България, но и е срам за столицата на една демократична държава, член на Европейския съюз и НАТО, се казва в писмо на Соломон Бали, президент на Софийска ложа "Кармел" 3355 на Б`ней Б`рит до кмета на София Йорданка Фандъкова за провеждането на Луков марш.



В последните няколко години стана практика главните улици на София да се предоставят за провеждане на шествия на десни екстремистки и на нацистки организации – като БНС, Кръв и чест, Национална съпротива, БНРП и други. Проявите на тези формални и неформални организации нерядко завършват с актове на вандализъм и насилие, припомнят от организацията.

Фактът, че тези шествия, на които се демонстрират нацистка символика, прави се пропаганда срещу установения обществен строй и се разпалва расова, етническа и религиозна ненавист, се провеждат с разрешение от общинските и държавни власти води до разпространяването на пропагандираните идеи. Смятаме, че подобна практика е не само в разрез с Конституцията и законите на Република България, но и е срам за столицата на една демократична държава, член на Европейския съюз и НАТО, категорични са от Б`ней Б`рит.

За нас е неприемливо стените на сградите в родния ни град да са рекламни пана на неонацизъм и омраза. Още по-неприемливо би било рамките на един месец по улиците на целия център на столицата ни да се отбелязва тържествено паметта на един прононсиран нацист и антисемит и в същото време да се отбелязват 70 години от героичните и успешни усилия на българската общественост да спрат депортацията на евреите от Старите предели в лагерите на смъртта.

Неонацисткият характер на шествието в памет на ген. Хр. Луков, сме доказвали нееднократно с документи пред Вашата администрация. Тези наши оценки се споделят от голям брой организации, медии и посолства.

Във връзка с това настояваме да приложите правомощията си и да не разрешавате провеждането на поредното траурно шествие в памет на водача на нацистката организация СБНЛ – ген. Христо Луков предвидено за 16.02.2012, се заключава в писмото, подписано от Соломон Бали.

БГНЕС припомня, че НПО правозащитни организации от България и Европа апелираха през 2011 и 2012 г. към столичния кмет да не се провежда шествието, но то се проведе. / http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

С. Бали: Провеждането на Луков марш е срам за страна, член на НАТО и ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди