изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:39 EET
ПРЕКРАТЕНИ СА 13 ОТ ДЕЛАТА НА „ДВОРЕЦА” СРЕЩУ ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА    
НовиниАдминистративният съд е постановил прекратяване на 13 от делата, които Държавен културен институт „Културен център „Двореца“ заведе срещу Областната инспекция по труда.




Както НДТ вече писа, делата са около 30 и са срещу, издадените от трудовите инспектори постановления за обявяване на  установени 30 граждански договора на работещи там за постоянни. Постановленията на трудовите инспектори са от октомври с препоръка с работниците в културния център да бъдат сключени трудови договори от 1.11.2012 г. Междувременно стана ясно, че такива договори не са сключени, а работниците са освободени.
Делата в Административния съд бяха образувани по жалби на структурата на Министерството на културата. Предвид постъпилите в съда молби от ръководството на „Двореца” за оттегляне на жалбите и за прекратяване на делата, по 13 от делата съдът е излязъл с определение,  че ги прекратява. Определението му подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.


 


Сходни връзки

ПРЕКРАТЕНИ СА 13 ОТ ДЕЛАТА НА „ДВОРЕЦА” СРЕЩУ ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди