изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:10 EEST
ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ФИНАНСОВО СТАБИЛНА    
НовиниПрез 2012 година в община Генерал Тошево бе осигурена финансова стабилност. Това става ясно от отчет за работата на Общинската администрация пред ОбС, публикуван в сайта на общината.


В него се посочва, че в резултат от дейността на администрацията през първата година на мандат 2011–2015 освен финансовата стабилност са постигнати и други положителни промени. Постигната е добра координация между местните органи на властта, работодателите и синдикатите и предвидимост в действията на администрацията. През годината продължи да се променя обликът на центъра на общината и на селата чрез благоустрояване, озеленяване на централните части и саниране на обществените сгради. Внесе се проект в МОСВ за доизграждане на уличната канализация в град Генерал Тошево и за модернизация на ПСОВ. Извършиха се предвидените ремонти на пътища от общинската пътна мрежа. През 2012 година работните заплати на заетите от бюджетната сфера бяха изплащани в съответствие със сключения Колективен трудов договор. Извършени бяха основни ремонти и реконструкции на обекти от общинската образователна и културна инфраструктура.
През м. г. община Генерал Тошево взе участие в разработването и реализирането на проекти по оперативните програми на Европейския съюз и програма "Трансгранично сътрудничество". Разработени и реализирани бяха планове, стратегии и програми за развитие на общината в средносрочен период до 2013 година и до 2015 година. През м. г. продължи опазването на имота и живота на жителите чрез грижи за материално-техническото осигуряване на полицаите от РПУ в Генерал Тошево. Продължи развитието на културните традиции чрез провеждане на фестивали, конкурси, концерти, театрални постановки и други форми на културни изяви – на общинско и национално ниво, както и разкриване на богатото минало на нашия край чрез утвърждаване на Исторически музей като основна културна институция, провеждане на археологически разкопки и др. Развито и укрепено бе сътрудничеството с градове от Румъния и Украйна.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ФИНАНСОВО СТАБИЛНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди