изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:57 EEST
Бойко Борисов: Най-доброто е да управлявам самостоятелно втори мандат, защото нося на отговорност    
Политика  Министър-председателят Бойко Борисов направи заявка за втори самостоятелен мандат, като щял да смени някои от лицата, с които е работил досега, защото имало хора, които в парламента само търкали банките. Това щяло да си проличи от листите, които ще реди през май, заяви той в интервю за "Дарик"

„И това е най-доброто - да няма коалиция. Всички приказки за... Примерно в моето правителство 90 процента са експерти, не са и партийни членове. Какво по-експертно правителство ще направят? В същото време обаче имат цялата отговорност на партията за правителството. Ще правят широка коалиция... Нали правиха при Беров, нали правиха при Инджова, нали беше тройна коалиция. Сега за заменките, където са направили, защо не излезе някой и да каже „Ние - примерно от ДПС - я направихме тази заменка” или „Ние от БСП” или „Ние от НДСВ”? Докато аз излизам и казвам да спрат [строителството на] дюните, да се спре Иракли. Защото ако не я спра, отговорността е моя. И сега нека отидат гражданството, прокурорите, екоорганизациите да видят първо екото защо не са протестирали, защо са пропуснали сроковете, да видят там, че вместо осем строят 14 бунгала, затова сме ги спрели. Да видят закона. Но е спряно, защото нося отговорност”, коментира премиерът.

На въпрос дали ако няма нужното мнозинство и за правителство на малцинството, ще остане в опозиция и няма да прави опозиция, Борисов каза: „Разбира се. Коалиция се прави само ако има ясна платформа на две партии, че могат да управляват заедно. Или три. Нека първо хората се произнесат.”

Премиерът добави, че той си харчи парите за храна и от време на време пури. Съгласен е, че трябва да се вдигнат заплатите по високите етажи на властта, каквито намерения имат финансовото министерство, но това по думите му може да стане в следващия мандат. Припомни думи на финансиста Емил Хърсев, че не може министър-председателят да получава по-малко от шеф на мол.

За степента, в която е успял да научи английския език, разказа, че знае толкова, че да може да си каже това, което иска и да чуе това, което му казват. С Ангела Меркел, например, с която демонстрира близост, разговарял на руски език.

Бойко Борисов отговори така на въпроса как ще посъветва майките да харчат онези 240 лева месечно, които им се полагат през втората година от отглеждането на детето: „Аз съм склонен в следващия бюджет да се повишат парите за майчинство, но да се съкрати срокът, за да могат майките да се връщат по-бързо на работа. За това пък обаче трябва да има вече построените детски градини. И понеже ги строим много хубаво, майките, като отидат и видят децата в какви условия са в новите детски градини, и тези, които не са искали да ги записват, искат. Защото те са с плувни басейни, с физкултурни салони, със зали за отдих, хубави кухни. Просто в момента се грижим прекрасно за тях. И затова напливът е толкова голям”, твърди Борисов.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Най-доброто е да управлявам самостоятелно втори мандат, защото нося на отговорност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди