изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:20 EEST
БОЛНИЦА "ТУЗЛАТА" В БАЛЧИК ИМА НОВА АПАРАТУРА    
ЗдравеСпециализираната болница "Тузлата" в Балчик, която приема деца с церебрална парализа, вече разполага с нова апаратура за идващия сезон, съобщи БТА.
По думите на управителя на болницата д-р Камелия Кирчева първите пациенти ще бъдат посрещнати в средата на месец март. Лечебното заведение вече има апарат за магнитотерапия. Той служи за извършването на процедури на деца с болести на опорно-двигателния апарат.


Освен това болницата е закупила и нов комбиниран апарат за раздвижване на глезенната става и на малките стави на ръцете.
През 2013 г. здравното заведение очаква да го посетят повече пациенти по програми на Националния осигурителен институт за профилактика и рехабилитация. Това ще се случи, благодарение на факта, че половината от легловата база е модернизирана.
В 15 стаи ще имат климатици, телевизори, самостоятелни санитарни възли и нов кухненски блок. Техният ремонт започна още миналата година.
До края на януари болницата трябва да сключи и договор с Националната здравноосигурителна каса. НДТ

 

 


Сходни връзки

БОЛНИЦА "ТУЗЛАТА" В БАЛЧИК ИМА НОВА АПАРАТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди