изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:15 EEST
ПО ПРОЕКТИ ЗА 200 МЛН ЛЕВА ЩЕ РАБОТИ ОБЩИНА ДОбРИЧ ПРЕЗ ГОДИНАТА    
НовиниОбщата стойност на проектите, по които община Добрич ще работи през настоящата година, възлиза на около 200 милиона лева, каза зачПрез 2013 година община Добрич ще работи по проекти, зам.-кметът Иван Колев. Най-мащабният проект е на стойност 115 милиона лева и се финансира по Оперативна Програма „Регионално развитие". В него е включенa реконструкция на общо 86 километра водопроводна мрежа, рехабилитация на главни канализационни колектори и на пречиствателната станция за отпадъчни води в село Врачанци.

С този важен проект за Добрич ще се редуцират загубите на вода от около 78% до около 36%, ще се подобрят екологичните условия и ще се отговори на директивите на европейския съюз във връзка с опазване на околната среда относно качеството на водите. Очакваните резултати са и създаване на условия за потребление на вода с по - високо качество. Другият инфраструктурен проект, който предстои да се реализира, е на стойност 38 милиона лева и е за изграждане на регионално депо за отпадъци край село Стожер. 8 милиона евро ще бъдат инвестирани в Добрич и Констанца по проект SМART-„Устойчивост, мобилност, достъпност в трансграничния регион Констанца-Добрич - Транспортна инфраструктура, който ичма за задача рехабилитация на пътища в трансграничния регион. Той трябва да приключи до август 2013 г.
В процес на изпълнение е проектът “Йовковият Добрич-съвременна туристическа дестинация”, който е на стойност 3`841`506 лв и по който се ремонтират сградите на музеите в града.
Зам.-кметът коментира, че предвид голямата стойност на проектите, които предстои да се изпълняват тази година, се обмисля идеята община Добрич да кандидатства пред фонд “ФЛАГ” за мостово финансиране, за да осигурим паричен ресурс за тези и други проекти. Решението за това ще бъде взето от Общинския съвет. Най-вероятно, при решение за кандидатстване, сумата ще е минимум 5 милиона лева. НДТ

 

 


Сходни връзки

ПО ПРОЕКТИ ЗА 200 МЛН ЛЕВА ЩЕ РАБОТИ ОБЩИНА ДОбРИЧ ПРЕЗ ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди