изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:34 EET
Дядото на Буш бил... фашист!    
По света Американският сенатор Прескот Буш (1895-1972), баща на американския президент Джордж Буш-старши и дядо на Джордж Буш-младши е участвал в заговор на група влиятелни американски сили от Уолстрийт, които през 1933 г. планирали държавен преврат и създаване фашистка диктатура в САЩ, обяви седмичника "Република" в своето последно издание.

Заговорът бил подготвян от мрежа богати индустриалци и банкери, ръководена от сенатора Прескот Буш. Сред по-известните членове на "Американската лига за свобода" били първите хора на "Кеш Банк", "Дженерал Моторс", "Гудиър", "Стандарт Ойл", "Хайнц", "Колгеът" и "Бърдс ай".

Планът се провалил, когато групата опитала да вербува генерал Смедли Бътлър, на когото била обещана подкрепата на 500 000 ветерани от американската армия. Смедли обаче не само че не бил поддръжник на фашизма, но и се проявил като голям патриот и симпатизант на тогавашния президент Франклин Делано Рузвелт. Той първоначално приел предложението и след като узнал кои стоят зад заговора, в началото на 1934 г. докладвал за него пред Конгресния комитет.

http://www.cross.bg

 


Сходни връзки

Дядото на Буш бил... фашист! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди