изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:01 EEST
54 българи с рак на простата излекуваха безкръвно с Хайфу в Пловдив    
Здраве

Поредната успешна безкръвна операция на рак на простата бе извършена днес в Пловдив. Най-авангардната методика в света за лечение на този вид заболяване – високо енергийна прицелна ултразвукова терапия – HIFU Sonablate 500 /Хайфу/ вече рутинно се използва в „Медикус Алфа” от 2010 г. Пловдивската клиника бе едното от двете първи здравни заведения в България, прилагащи този метод.



 Гостуващ оператор днес бе един от топ специалистите на Европа за лечение на карцином на простатната жлеза с Хайфу, д-р Аурел Йовицу. Румънският лекар оперира в екип с българските специалисти, които обучи за работа с тази технология - уролозите на „Медикус Алфа” д-р Рангел Старев, д-р Георги Ибришимов и д-р Маджид Кадим.

 

Д-р Йовицу припомни, че пловдивското здравно заведение е сред 20-те болници в целия свят, в които ракът на простата се лекува безкръвно с ултразвук.  

 

За период  от над 2 години в Медикус Алфа” напълно излекувани от тумор на простата с безкръвни операции са 54 пациенти. Нямаме нито един рецидив”, съобщи д-р Динко Младенов, управител на болницата. Методът Хайфу представлява високо енергийна прицелна ултразвукова терапия, чрез която се извършва аблация на простатата, без радиация и без да се засяга околната тъкан. Злокачествените образования буквално се стопяват и на тяхно място се образува съединителна тъкан, в която няма туморни клетки. Това е метод, при който се унищожава само болната тъкан, без да се засегне здравата.

 

Процедурата трае до 3 часа и възстановяването след това е само 1 ден, а не 3 месеца /от които минимум 20 дни болничен престой/, както е при традиционната отворена операция. След ултразвуковата терапия на рак на простатата мъжът е работоспособен още на 3-ия ден. 

Друго важно предимство на метода Хайфу е, че над 95 % от оперираните пациенти са със запазена нормална уринарна и еректилна функция за разлика от класическата операция, след която изпускането на урина и половата немощ се срещат в почти 50 процента от случаите.

„Поздравявам колегите в Плевен, начело в проф. Горчев, които също започнаха да работят с Хайфу технологията . Радвам се, че вече има още един център като нашия, и не съм сам в понякога трудното нововъведение на високотехнологични методи на лечение“, каза д-р Младенов.

Лекарят поясни, че Хайфу не е единственият метод за безкръвно лечение на простата.

„Медикус Алфа“ е първата и за сега единствена българска болница, в която се работи с последно поколение червен-Тулиум лазер за премахване на доброкачествени образования на простата и тумори на пикочния мехур. България е третата страна в света, в която пациентите се лекуват по този начин. Червеният лазер превъзхожда всички други лазерни технологии и е въведен за първи път в Германия, а по-късно - в САЩ.

Катя Стайкова 

Всичко за цинка и Топ 10 на най-богатите на цинк храни

Полезни комбинации от храни

Котешка стъпка пази мъжкото здраве

Ползите от ореховото масло

Ракът не зависи от пушенето

5 бонуса за здравето ви от мастурбацията /18+/

Повече секс през зимата

Мъжете проговарят за стерилитета

Доматите предпазват от рак на простатата

Червеното вино може да замени фитнеса

Слабейте с чаша вино, но след всяко ядене

Червеното вино извайва фигурата. Добрите любовници пият червено вино

Два пъти секс през седмицата намаляват инфаркта наполовина

Орехите предпазват от рак на простатата

 

 


Сходни връзки

54 българи с рак на простата излекуваха безкръвно с Хайфу в Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди