изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:55 EEST
Правната комисия - не работи, Фидосова - зад граница    
Парламент

Правната комисия от началото на новата парламентарна сесия не е имала заседание, вероятно, заради отсъствие от работа на нейния председател, депутатът от ГЕРБ Искра Фидосова, предаде репортер на БГНЕС.



Без да даваме ухо на фолклора по този повод в НС, който има характер на виц от времето на социализма и от уважение към нея, се добрахме до информация, засега непотвърдена официално, че крупната политическа фигура на управляващите е на круиз, някъде из Средиземноморието. Този факт бе съобщен от представител на медиите, които подкрепят правителството. Усилията да се домогнем до официална информация от пресцентъра на ГЕРБ и от зам. председателя на парламента Екатерина Михайлова удариха на камък. От пресцентъра отказаха отговор с аргумента, че не знаят къде е, с какво се занимава и за колко време ще отсъства. Единствено депутатът от ПГ на ГЕРБ Светлин Танчев потвърди, че г-жа Фидосова е зад граница, но след като попита за коя медия говори отказа да съобщи подробности.

БГНЕС припомня, че в края на миналата година Фидосова предизвика остро възмущение в социалната мрежа след като обясни с какво храни кучето си.

Яде телешки шол и малки кюфтенца, има собствен гардероб – джинси и тениски. Това заяви Искра Фидосова за своето "истинско малко, изящно бижу" кученцето Армандо. Той е от декоративната порода - померан мини-шпиц, разкрива още Фидосова За менюто му се полагат специални грижи - всичко му се приготвя у дома, тъй като кучето е на специална диета и не трябва да наддава на килограми, добави тя.

"Яде много малко - купуваме му телешки шол, който първо се сварява, след което се смила и се смесва със зеленчуци - чушка, морков и тиква, и спагети. ..Два пъти в седмицата му дават и парченце сварена сьомга, един-два пъти за закуска хапва и третинка от едно пържено яйце", заяви още Фидосова. /БГНЕС

Освен специална диета Армандо има и собствен гардероб. Във всекидневието си Фидосова най-често го облича с джинси и тениски. Има си дори и моряшко костюмче. Гвоздеят в гардероба му обаче е червено кожухче на джудженце, с което Армандо се фръцка щастлив, казва Фидосова.

В същото време обширен репортаж на Нова телевизия показва другата действителност в България. Над 3000 работници от ВМЗ-Сопот и семействата им ще посрещнат Новата 2013 година без пари и на празна маса. Авансът за октомври и остатъкът от заплатата за септември, които получиха преди Коледа, бяха прибрани от банките за погасяване на кредити и сметки.

В навечерието на Нова година екип на телевизията гостува в едно от семействата, за да разбере как се готви да посрещне празника.

"Искаме да дойдат министрите и те да обяснят на децата ни защо си лягат гладни и защо трябва да изберем да си платим тока или лекарствата на болните деца. Посрещнали сме Никулден със сланинка и праз", това сподели Ваня за Новините на Нова още в първите дни на стачката.

Ден преди Нова година, когато екипът отива у тях, разбира, че и този празник семейството ще посрещне със сланина, но към нея вече има и бурканче лютеница.

"Първата ни мизерна Нова година. Както и да го гледаме - отстрани, отгоре, отдолу – мизерна", обяснява съпругът на Ваня – Милен.

215 лева общо е авансът и остатъкът от септемврийската заплата, които Ваня получила. Първо платила наема за квартирата, в която живеят в Карлово. 70 лева дала за таксата в детската градина, погасила сметките за ток и вода и с петте лева, които им останали купили подарък за тригодишното си дете.

"Влизам в един магазин в Сопот и на излизане една от продавачките ми каза "изчакайте ме, ако обичате, две минути искам да купя нещо за вашето дете. Познах ви по новините, изказването ви от ВМЗ". И аз се почувствах много зле. Разплаках се, разтреперих се. За първи път ми се случваше да ме съжаляват по улиците", разказа ни Ваня. Двамата съпрузи казват, че нямат настроение да празнуват. Пожеланията им в Новогодишната нощ няма да са само в личен план, по-скоро ще са свързани с бъдещето на завода. /БГНЕС

http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

Правната комисия - не работи, Фидосова - зад граница | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди