изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:03 EEST
АЛБЕРТО ТОМБА ЩЕ ВОДИ ОТКРИТ УРОК ПО СКИ В БАНСКО    
СпортЛегендарният алпиец Алберто Томба лично ще води открит урок по ски в Банско на Бъндеришна поляна на 20 януари - международния Ден на Снега, а в този ден лифт картата за ползване на всички съоръжения за деца до 12-годишна възраст в курорта ще бъде 1 лев. Това съобщи за БТА маркетинг-мениджърът на ски зоната в пиринския курорт Иван Обрейков.

Домакините канят всички скиори по този повод да дойдат заедно с децата си. Алберто Томба ще пристигне в България на 19 януари като специален гост за старта на инициативата "Научи се да караш ски". Именитият скиор ще даде началото на петото издание на проекта на Витоша в събота, когато децата на София ще отбележат и международния Ден на Снега.

"Научи се да караш ски" е съвместна инициатива на Българска федерация по ски, Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на образованието, науката и младежта. Тази година в проекта се включват курортите Витоша, Банско, Боровец и Пампорово.

Откритият урок за талантливите деца от ски клубовете в Банско ще започне в 11 часа на Бъндеришка поляна, край пистата, наречена на името Алберто Томба след неговото първо посещение в Банско през 2003 г. Той бе първият голям шампион, който тогава даде старта на ски сезона на пистите под Тодорка и оттогава стана традиция това да правят и други легенди на световните алпийски ски като Франц Кламер, Рози Митермайер, Люк Алфан, Яница Костелич, Михаела Дорфмайстер, Марк Жирардели, българинът Петър Попангелов. Само преди месец за откриването на новия сезон на 15 декември по писта "Томба" се спусна за радост на хилядите си фенове и безспорно най-великият скиор в последните години Херман Майер-Херминатора.

Алберто Томба е многократен победител в стартове от Световната купа, олимпийски и световен шампион, един от най-великите слаломисти на всички времена, припомниха домакините от Банско. На пистата с неговото име над Бъндеришка поляна през последните два сезона мериха сили най-големите звезди на световните алпийски ски при мъжете и жените. Томба бе сред гостите на състезанията за Световната купа миналата година в Банско.

 


Сходни връзки

АЛБЕРТО ТОМБА ЩЕ ВОДИ ОТКРИТ УРОК ПО СКИ В БАНСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди