изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:58 EET
Г. ВАСИЛЕВА: "ДОБРИЧ НЕ Е ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ"    
НовиниРегионалният координатор на КНСБ Гинка Василева заяви, че според нея градът ни не е добро място за живеене. "Не може да се отрече, че в последните години се направи много за инфраструктурата на Добрич, но това не е достатъчно. Добрич не е добро място за живеене, защото няма работа и равнището на заплати е под средното за страната" - каза Василева.

Тя заяви, че КНСБ е направила изчисления, които показват, че на едно 4-членно семейство са му нужни доходи в размер на 2 260 лв. месечно, за да може да живее нормално и да посреща всичките си потребности. "Липсата на работа е основната причина за емиграция от Добрич към големите градове - Варна, София, както и към други държави, особено сред младите хора" - добави още тя.

Синдикатът ще настоява за увеличение на заплатите на всички работещи в бюджетната сфера в общините в областта. "Вече внесохме исканията си за минимум 10 на сто увеличение на заплатите на работещите в община град Добрич. За функциите "Култура" и "Социални услуги" искаме по настояване на хората, заети в тях, за увеличение на заплатите им с 20 на сто. Предстои да проведем срещи и в останалите общини в областта, за да изготвим исканията си и да ги внесем в администрациите преди провеждането на заседанията на ОбС за приемане на бюджетите за 2013 година" - каза още Василева.

Според нея в момента реалният сектор е в "точката на замръзване". "На практика бизнес почти няма в Добрич. Изчезнаха малките и средни предприятия. Смятам, че през първото тримесечие на годината, тези фирми, които все още работят няма да предприемат действия по намаляване на персонал, но и няма да увеличат заплати на заетите", коментира още синдикалният лидер. НДТ

 


Сходни връзки

Г. ВАСИЛЕВА: "ДОБРИЧ НЕ Е ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди