изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:28 EEST
Министър Младенов ходил тайно в Израел заради атентата в Бургас    
Новини

Българският външен министър Николай Младенов е бил на изненадващо посещение в Израел в четвъртък, за да информира израелското държавно ръководство за разследването на бомбения атентат от 18 юли в Бургас.

022 Ерусалим / Jerusalem076 Паметникът в Тел Авив в знак на благодарност към българите от народа на Израел010 Ерусалим / Jerusalem



Според неназовани източници от България и Израел, Младенов се е срещнал в четвъртък с премиера Бенямин Нетаняху и президента Шимон Перес по повод атентата, предаде в. „Джерусалем поуст".

Официални лица от израелската държава обаче са отказали да дадат информация за визата.

Говорителката на българското МВнР също само е потвърдила пред „Ройтерс", че Николай Младенов е разговарял с държавните ръководители на Израел за разследването на атентата в Бургас.

"Да, имало е такива срещи. Резултатите от разследването ще бъдат огласени, когато то приключи и България разполага с достатъчно доказателства за извършителите му", казва говорителката.

България засега заявява, че покушението е подготвено извън страната и извършено през юли от чужденци, но не разкрива подробности от разследването.

Израелски източник само завява пред Reuters, че разговорите с Младенов "засегнаха деликатни въпроси на сигурността".

Български политици са прогнозирали, че резултати от разследването може да бъдат огласени още през февруари, вероятно след събирането на Съвета по национална сигурност на 5 февруари, предаде „Ройтерс", цитирана от „Дневник".

Многотиражният израелски вестник "Йедиот Ахронот" твърди, че Младенов ще предаде копие от доклада на следствието на домакините си по време на "специална визита" в Ерусалим.

Израел приписва атената в Бургас на групировката "Хизбула" и Иран. Министър Цветанов е в ирландската столица на заседание на министрите на вътрешните работи от ЕС.

Иран отрича да има нещо общо със смъртоносния атентат, а "Хизбула" не е коментирала обвиненията.

Под заглавие "Удар срещу Израел е като удар срещу България" англоезичният израелски сайт israelnationalnews.com съобщава, че Николай Младенов и посетил и Стената на плача в Йерусалим. Той е заявил пред репортери, че е пристигнал в Израел, "за да помогне на това без война да бъде предотвратено ядреното въоръжаване на Иран".

"Атака срещу Израел е като атака срещу България и нашето приятелство с вас е категорично и силно", казал министърът. Младенов бе развълнуван от молитвата на святото за всички юдеи място и разговаря за процъфтяващата еврейска общност в страната си, допълва изданието.  http://novinite.bg

 


Сходни връзки

Министър Младенов ходил тайно в Израел заради атентата в Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди