изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:03 EEST
Австралиец откри буца злато от 5 кг    
Любопитно Австралийски аматьор златотърсач откри самороден къс злато с тегло 5 кг, което е една от най-солидната находка в последните 20 години, съобщи АФП.

Мъжът, чиято самоличност не се съобщава, намерил ценното парче край Баларат в южната част на страната, на 110 км от Мелбърн. Той открил златото на около 60 см дълбочина с металотърсач.

Районът е известен с наличието на ценния метал, а златната треска там започва още през ХVI век, което помага за икономическото развитие.

Находката на любителя е потвърдена от търговец на злато в Баларат Кордел Кент. За доказателство приятели на късметлията пуснаха видео в ютюб с буцата. "Много хора мислят, че златните находища в щата Виктория вече са изчерпани, но упоритостта на този човек доказа, че това не е така", казва Кент. Той изчислява, че стойността на къса е около 315 340 американски долара.

Търговецът на злато уточнява, че в района на град Баларат има регистрирани 800 търсачи на ценния метал, но на малцина от тях се усмихвал късметът да намерят къс с тегло по-голямо от 2,8 кг.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Австралиец откри буца злато от 5 кг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди