изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:27 EET
Остава бедствено положението в Неделино    
Новини Няма промяна в бедственото положение в община Неделино, съобщи кметът Стоян Беширов. Снощи валежите са спрели и след няколко часа започват разчистванията. Няма информация за бедстващи хора.

Откъснати остават селата Раевица, Учерума, Тънка бара, Върлино, Козарка, Крайна и Ангелови колиби, Изгрев. Според данните хората са били транспортирани снощи с високопроходими автомобили. Имало е срутване на земна маса на републиканската пътна мрежа – на пътя между Неделино и Бял извор. Разчистването на пътя е продължило до полунощ. Бедственото положение остава, докато не се приключи разчистването.

В края на октомври м.г. на територията на община Неделино отново бе обявено бедствено положение. Тогава заради обилните валежи бяха прекъснати пътищата към селата Кочево, Диманово и Раевица.

Тревожна е обстановката на територията на областите Смолян и Кърджали, посочват от МВР. В засегнатите от дъждовете общини на областите Смолян и Кърджали работят екипи от пожарникари, спасители и полицаи. В Златоград имаше опасност река Върбица да прелее, язовирът над града е под непрекъснато наблюдение. Няма получени сигнали за пострадали или бедстващи граждани на територията на областите Смолян и Кърджали.

Най-обилни са били валежите през последните 12 часа в Кърджали, където количеството на дъжда е 14 литра на кв. м., съобщи Красимир Стоев, дежурен синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.
 
В Ново село (Видинско) са паднали валежи от 13 литра на кв. метър, във Враца – 10 литра на кв. м, в Лом – 8 литра на кв. м. Във Видин количеството на валежите е било 7 литра на кв. м., а във Велико Търново - 6 литра на кв. м. В останалата част от страната количеството на валежите е между 1 и 5 литра на кв. метър. Към 8.00 ч. сутринта температурата в София и във Враца е минус 1 градуса, във Варна - 7 градуса, в Бургас - 8 градуса над нулата. Атмосферното налягане е 930 хектопасакала – значително по-ниско от средното, като през деня ще се повишава бавно.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Остава бедствено положението в Неделино | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди