изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:01 EEST
Първанов: Борисов не обижда мен, а държавата    
ПолитикаДумите на министър-председателя Бойко Борисов по мой адрес не ме засягат и обиждат. Това каза в интервю за предаването „Събуди се” на Нова телевизия Георги Първанов, президент на Република България 2002 - 2012 г., помолен за коментар на думите на Борисов, че Сергей Станишев го е смачкал.

 „Повече ме провокира и ме изпълва с гняв отношението към женицата от Сопот*, която му беше изпратила армаган и той наруга. Това показва едно махленско, невъзпитано отношение. Това да го каже някой от Банкя на улицата ок, но да го каже министър-председателят – това обижда държавата”, каза Първанов.
 
По отношение на темата за референдума, Първанов каза, че не е редно България да е единствената страна-членка в Евросъюза, която да не е провела своя референдум. Отговорността на Борисов е много голяма поради простата причина, че той извървя заедно с ГЕРБ три стъпки, които са фатални за българската ядрена енергетика. Първо спряха „Белене” с решение на парламента, въпреки че това не е работа на парламента. Това е проблем от прерогативите на изпълнителната власт. След това промениха въпроса. Той беше, така както беше събрана подписката – „За” или "против" Белене, нещата стояха по друг начин. Тогава отговорността щеше да бъде на авторите на подписката. Но по настояване на Борисов и ръководството на ГЕРБ този въпрос беше променен и сега той касае съдбата на ядрената енергетика изобщо. При един негативен отговор на референдума ние слагаме кръст на ядрената енергетика с всички последствия, каза още Георги Първанов.

Ако стопираме Македония и наложим вето на членството в ЕС, ще страда не македонското правителство, което заслужава наистина да бъде поставено на място, а ще страдат нашите братя зад граница. Това отговори Първанов на въпрос за българската позиция за Македония – добре ли постъпи страната ни или беше по-добре да има дата за членство Македония и в хода на процеса да се изчистват проблемите и да настояваме за своите тези. Добре е, че реагираме рязко на опитите за обругаване на България, за това да се краде нашето културно-историческо минало, но не е добре да отиваме в крайност, каза още Първанов.
 
--------------------------------------------------------------------------------
* Въпросната жена коментира днес пред bTV, че ако продаде пръстените, за които бе упрекната от премиера, може да получи максимум 400 лв. Според нея обаче тези пари няма да й помогнат. Всички ме познават като Даниела с дългата коса. Обаче скоро ще бъда с къса коса, защото мисля да я продам. Трябва само да намеря подходяща цена, посочи още работничката от ВМЗ-Сопот Даниела Генкова. Притеснява ме цялото медийно внимание. Ако знаех, че така ще стане, може би нямаше да предприемам никакви действия и да пращам лук на премиера. Въпреки това мисля, че изказах позиция, която не е само моя, посочи още жената.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Първанов: Борисов не обижда мен, а държавата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди