изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:33 EEST
Лютви Местан: Не приемаме скандално подменената теза за случилото се на конференцията на ДПС    
НовиниСофия. Не приемаме подменената теза за случилото се на конференцията на ДПС. Това каза новоизбраният председател на ДПС Лютви Местан, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Свидетели сме на абсолютно скандален опит за подмяна на истината за това, което се случи вчера. Вчера, в зала 3 на НДК, по време на Осмата национална конференция на ДПС, в 12.22 часа, пред очите на цяла България и на международните наблюдатели, се извърши опит за показно ритуално политическо убийство на лидера на ДПС д-р Ахмед Доган, опозиционен политически лидер от европейски мащаб”, заяви Местан.

„Само след 10-ина часа, тази теза бе скандално подменена. 30 минути след атентата, градският прокурор Николай Кокинов пред г-н Доган, който тогава все още бе преглеждан от медицински екип, и пред още близо 15-ина души заяви категорично и еднозначно – ще повдигнем обвинение за опит за убийство. Това каза градският прокурор и е доказано. Съобщи също така, че е имал разговор с атентатора и той, на въпрос - каква му е била целта, е отговорил еднозначно – исках да убия г-н Доган, исках да застрелям г-н Доган. Днес питаме властите в България – какво се промени за десет часа, че тази сутрин вече ни облъчват с коренно различна теза”, попита Лютви Местан.
„Нямал намерение да убива, само искал да получи своите пет минути слава. Обърнете внимание на факта - колко книжно звучи това. Не приемаме подменената теза. Тя не само не звучи убедително, тя звучи скандално, защото това, което определяме като опит за политическо убийство на опозиционен лидер, се случи пред очите не само пред делегатите, а и пред очите на медиите и стотици хиляди български граждани”, каза още Местан.
„Какво е обяснението за тази очевадна непоследователност в информацията, подавана на парче от институциите”, попита председателят на ДПС.
Яница ТАНЕВА

ЛИДЕРЪТ НА ДПС АХМЕД ДОГАН Е НАДАПАДНАТ НА СЦЕНАТА С ПИСТОЛЕТ /ВСИЧКО ПО СУЧАЯ/

 


Сходни връзки

Лютви Местан: Не приемаме скандално подменената теза за случилото се на конференцията на ДПС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди