изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:13 EEST
Разследват и пребилите нападателя Октай Енимехмедов    
Ред и сигурностПрокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража на нападателя над Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. Ще се търси наказателна отговорност и от делегатите на конференцията, нахвърлили се и били нападателя, след като е бил обезвреден, каза по БНР зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Трябва да осъдим насилието срещу нападателя, каза и вътрешният министър Цветан Цветанов.

Постоянното задържане на Енимехмедов ще се иска утре до обед по два мотива - тежестта на престъплението и неговата сигурност, каза Сарафов. За него е по-добре да остане в ареста, добави той.

На Октай Енимехмедов ще бъдат повдигнати две обвинения - за хулиганство и за закана за убийство.

Побоят над обезвредения нападател също може да се квалифицира като хулиганство, прави се анализ и ще бъде образувано досъдебно производство, обясни зам.-главният прокурор. Анализът ще покаже до кой момент нападателят е бил неутрализиран и от кой нататък е бил малтретиран.
 
Градският прокурор Николай Кокинов вчера каза, че според него не било редно да се търси отговорност от побойниците на Октай Енимехмедов.
 
Това е негово мнение, заяви Сарафов.

Инцидентът срещу Ахмед Доган е изключително неприятен и трябва да го осъдим, но трябва да осъдим и насилието след това срещу едно лице, което беше обезвредено. Това пък каза по bTV министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".
Преди четири месеца имаше подобна хулиганска постъпка в ескорта, в който аз се возя, която беше направена много професионално. Колегите обаче не предприеха действия да размажат конкретното лице, каза Цветанов.

Това е едно сериозно насилие, което беше видяно чрез медиите и показва същността на ДПС. Придържайки се към подобен произвол, ДПС застанаха зад действията на тези свои членове и симпатизанти, дори се стигна да му свалят панталона, след като лицето беше обезвредено и не можеше да направи нищо, каза Цветанов.
Това вицепремиерът каза по повод вчерашната декларация на ДПС, че те поддържат действията на делегатите.
 
По отношение на нападението над Доган Цветанов каза, че "трябва да разберем дали има реално подбудител". http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Разследват и пребилите нападателя Октай Енимехмедов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди